Geriausias visų laikų rezultatas tarp lietuvių: rankose – pasaulinės matematikos olimpiados auksas

Po 17 metų pertraukos Lietuva turi pasaulinės matematikos olimpiados aukso medalį. Prieš kelias dienas iš Jungtinėje Karalystėje vykusios olimpiados su aukso medaliu grįžo buvęs Vilniaus licėjaus mokinys Paulius Aleknavičius. Jis absoliučioje įskaitoje pasiekė geriausią visų laikų rezultatą tarp lietuvių.

Kaip sekėsi olimpiadoje ir kaip planuoja savo ateitį, plačiau papasakojo matematikos olimpiados aukso medalio laimėtojas Paulius Aleknavičius. 

– Kas yra matematikos olimpiada? 

– Tarptautinė matematikos olimpiada trunka 4,5 val., kurios metu mokiniai bando išspręsti tris specialiai atrinktus sunkius uždavinius. Daugiausia išsprendę arba daugiausia progreso padarę dalyviai būna įvertinti.

– Kai ruošėtės olimpiadai, tuo pat metu teko ruoštis ir brandos egzaminams. Ar matematikos egzaminas buvo lengvas pasivaikščiojimas? 

– Teko padirbėti su tam tikromis sritimis. Buvau per plauką nuo to, kad nebūčiau gavęs šimtuko. Aš nevertinčiau savo egzaminų rezultatų labai stipriai. Daugelis mano klasiokų gavo ir daugiau šimtukų, ir turėjo didesnį vidurkį.

Buvau per plauką nuo to, kad nebūčiau gavęs šimtuko.

– Matematikos olimpiadoje esate laimėjęs ne vieną medalį: buvę ir sidabro, ir bronzos medaliai. Ar galima sakyti, kad šis aukso medalis yra tikslingas? 

– Taip. Manau, daugelis mokinių, kurie ruošiasi olimpiadoms, supranta, kad svarbiausias dalyvavimas vis dėlto yra vienuoliktoje klasėje, nes olimpiados rezultatas padeda įstoti į universitetus ir atveria daug kelių. Man vienuoliktoje klasėje nepavyko laimėti, bet dėl to dabar šis įvertinimas atrodo kaip mano olimpiadinės kelionės užbaigimas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kur save matote ateityje? 

– Dar nesu apsisprendęs tarp akademinio gyvenimo ar kokios kitos profesijos. Stengiuosi žiūrėti viską realistiškai. Šiuo metu pasirinkau studijas Amerikoje ir tikiuosi, kad ten pavyks išsiaiškinti, kaip noriu toliau vystyti savo karjerą.

– Šalia matematikos, ar domitės kitomis veiklomis?  

– Mėgstu žaisti krepšinį. Taip pat poilsiniai hobiai, pavyzdžiui, muzika, filmai, kurie padeda išlaikyti balansą tarp visko.

– Kada susidomėjote matematika?

– Pradinėje mokykloje jau pradėjau šiek tiek domėtis, bet negalvojau, kad kažko sieksiu. O tokį rimtą tikslą kažką pasiekti olimpiadoje sau išsikėliau devintoje klasėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikinimai

Sveikinimai portretas
Bravo, vaikis!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių