Aukšto meistriškumo klubams sostinė per trejus metus skris beveik 17 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Aukšto meistriškumo klubams per trejus metus sostinė skirs beveik 17 mln. eurų, penktadienį pranešė savivaldybė.

Lėšos galės būti panaudojamos su projekto įgyvendinimu susijusiam darbui apmokėti, patalpų nuomai, sportinės veiklos užmokesčiams sportininkams, maitinimui, sporto inventoriaus įsigijimui. Pasak savivaldybės, šių lėšų nebus galima naudoti piniginiams prizams, baudoms, sporto infrastruktūros statybai ar remontui.

Į profesionalaus sporto vystymui skirtą paramą Vilniaus aukšto meistriškumo klubai pretenduoti galės per 20 darbo dienų, paraiškas teikti galės tik ne mažiau kaip vienus kalendorinius metus Vilniuje registruotos sporto srityje veikiančios organizacijos.

„Sporto projektams skirta suma bus paskirstyta tokiu principu – ne mažiau kaip 15 proc. moterų sportui, ne daugiau kaip 85 proc. vyrų sportui. Finansavimas vėl bus skiriamas nepasikartojančioms sporto šakoms. Sporto projekto vykdytojai turi prisidėti prie sporto projekto nuosavomis ar kitų šaltinių lėšomis ne mažiau kaip 20 proc. nuo bendros projekto išlaidų sumos“, – nurodo savivaldybė.

Ji taip pat skelbia, jog vertinimo metu bus vadovaujamasi bendraisiais ir specialiaisiais kriterijais.

Bendruosius kriterijus sudaro sporto projekto aktualumas, jo veiksmingumas, poveikis ir tęstinumo potencialas. Taip pat – ekonominis ir finansinis projekto pagrindimas bei valdymo ir viešinimo schemos.

Specialieji kriterijai apims klubo sportinių rezultatų per paskutinius ketverius metus vertinimą, taip pat jaunimo ugdymo programos kokybę, naudos Vilniui ir jo gyventojams pagrindimą ir administracinius aspektus – kitų lėšų didėjimą pareiškėjo biudžete bei valdysenos profesionalumą ir skaidrumą.

Per vienus metus aukšto meistriškumo sporto klubams planuojama paskirstyti 5,5 mln. eurų.

„Jau ne vienus metus nuosekliai ir sistemingai investuojame į talentų potencialo auginimą, jų motyvacijos didinimą. Kasmetinė parama didina miesto klubų galimybes ugdyti ateities sporto atletus ir garsinti sostinės vardą“, – pranešime cituojamas Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

2019–2021 metais aukšto meistriškumo klubų sporto projektams skirtas 7,8 mln. finansavimas, 2022–2024 metais skirta daugiau nei 10 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vycka

vycka  portretas
nepamirskit hk karys vilnius ledo ritulio - ziurovu juk nemazai surenka,

Gudelis

Gudelis portretas
Taip ir rašykit, pone be cirku kad 85 proc sumos gudeliui lietryčiui o del kitu pinigu aukcionas

Rūtenis

Rūtenis portretas
Viešieji pinigai, kurie yra mokesčių mokėtojų sunešti, negali būti naudojami sporto klubų išlaikymui, o gali būti skirti tik sveikatinimo reikalams plačiajai visuomenės ratui. Dažnas klubas yra didele dalimi įkurtas privačių asmenų ir turi slidų statusą VŠI, tačiau žmonių nesuklaidinsi- VIEŠI PINIGAI SKIRTI NE VERTELKOMS FINANSUOTI
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių