Vaisiniai ar plombyras, viena porcija ar didelė pakuotė – kokie ledai dažniausiai perkami Lietuvoje?

  • Teksto dydis:

Nors lietuviai mėgsta išbandyti naujoves, daugelis jų lieka ištikimi tradiciniam vasaros deserto pasirinkimui – ledams vafliniuose puodeliuose. Kita vertus, vis dažniau pirkėjų krepšelyje atsiduria ir sveikesnės sudėties ledai, o norintys sutaupyti renkasi kitose šalyse populiarias didesnes šio deserto pakuotes, pasakoja Domantas Vizbaras, „Lidl Lietuva“ pirkimų skyriaus vadovas.

Ledai lietuvių itin mėgstamas desertas – geru oru parduotuvių darbuotojai dažnai vos spėja iš naujo pildyti šiuo desertu šaldiklius, pasakoja D. Vizbaras. Dėl to kiekvieną vasarą prekybininkai atsižvelgia į naujausias tendencijas ir pagal jas išplečia įprastinį ledų asortimentą. Šiuo metu pastebimos kelios ryškios ledų vartojimo mados.

„Kaip visada, vasarą išauga pirkėjų poreikis vaisiniams ledams, o nenugalimu lietuvių pasirinkimo čempionu išlieka plombyras vafliniuose puodeliuose. Tai šiuo metu yra populiariausias pirkėjų pasirinkimas. Taip pat duomenys rodo, kad beveik kas ketvirtas mūsų klientas perka klasikinių skonių (vanilinius, šokoladinius, karamelinius) ledus vafliniuose puodeliuose ar rageliuose. Tačiau šiemet matome ir kelis naujus pokyčius. Pavyzdžiui, stipriai populiarėja ledai su padidintu baltymų kiekiu ir turintys mažiau cukraus. Taip pat Lietuvoje tampa vis įprasčiau pirkti ledų pakuotes po kelias porcijas. Iki šiol tai mūsų šalyje buvo reta praktika, bet gyventojai jau supranta, kad tokiu būdu jie gali atrasti ne tik įvairesnių skonių, bet ir sutaupyti“, – pasakojo D. Vizbaras.

Asortimentą atrenka iš 630 skirtingų ledų

„Lidl Lietuva“ atstovas pažymi, kad kiekvieną vasarą ledų asortimentą prekybos tinklas papildo net 30–40 proc. sezoninių naujienų.

„Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

„Ledų pasirinkimą formuojame unikaliu būdu – kasmet vykstame į ledų asortimento peržiūros renginį Vokietijoje, kur išsirenkame, kokius ledus pardavinėsime. Praėjusiais metais rinkomės net iš 630 skirtingų ledų – tokiam kiekiui išragauti prireikia mažiausiai dviejų dienų“, – sakė D. Vizbaras.

Pirkėjams šį sezoną „Lidl“ siūlys intensyvių skonių vaisinių ledų ant pagaliuko, pirkėjų jau anksčiau palankiai įvertintų ledų mini rageliuose, taip pat – išskirtinių skonių sorbetų.

„Be to, bene vieninteliai šalyje siūlome ir juodojo šokolado skonio ledus ant pagaliuko. Dar viena pasiteisinusi naujiena – sūdytos karamelės ledai ant pagaliuko. Kiek vėliau nudžiuginsime ir amerikietiško stiliaus ledų mėgėjus bei pasiilgusius itališko stiliaus, „gelato“, ledų“, – sako D. Vizbaras.

Plombyras –  vos už 0.35 centus

Be patrauklaus asortimento, kitas svarbus prekybininkų prioritetas šiltuoju sezonu – kaip užtikrinti klientams patrauklią ledų kainą. Tai labiausiai padeda padaryti parduodami būtent privataus prekės ženklo ledai.

„Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

„Didžiąją parduodamų ledų dalį sudaro mūsų privataus prekės ženklo siūlomi ledai – tai sudaro apie 94 proc. viso parduodamo asortimento, o kartu ir pirkėjams garantuoja geriausias kainas. Lietuvių mylimąjį plombyrą vafliniuose puodeliuose mes įprastai siūlome už 0.35 euro, o per akcijas – dar pigiau. Tuo metu pirkėjų jau itin pamėgtų ledų ant pagaliuko „Amidala“ ir „Giovanna“ pakuotes po 4 porcijas galima įsigyti vos už 2,99 eurų – analogiška kito gamintojo ledų pakuotė kituose prekybos tinkluose yra daugiau nei triskart brangesnė. Užtikrinti žemą kainą mums padeda „Lidl“ įmonių grupei priklausantis ledų fabrikas, kuris ledus gamina privataus prekės ženklo ledus daugeliui šalių ir tai leidžia sumažinti ledų savikainą. Prie patrauklesnės kainos prisideda ir tai, kad kitus ledus užsakome itin dideliais kiekiais kartu su visa „Lidl“ grupe“, – pažymėjo D. Vizbaras.

„Lidl Lietuva“ archyvo nuotr.

Jis pažymi, kad „Lidl“ ne tik turi pasirinkimą importuoti ledus iš 17-os užsienio šalių, bet prekybos tinklo privataus prekės ženklo ledus gamina ir bene visos didžiausios Lietuvos įmonės. Dalis jų pradėjusios bendradarbiauti su „Lidl Lietuva“, pradėjo savo produkciją tiekti ir į kitas „Lidl“ rinkas, kas lėmė didesnį lietuviškų ledų gamybos mastą, o „Lidl“ pirkėjams – dar geresnę vietinių ledų kainą. Lietuviškus ledus šiemet mūsų šalies tiekėjai, bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“, eksportuoja net į 10-ties užsienio šalių nuolatinį ar sezoninį asortimentą.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 72 „Lidl“ parduotuvės 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo  portretas
dažnam PC ledai - kažkoks siaubas. Parsineši, paragauji ir - ačiū. Net palikti ant stalo tirpt, netirpsta o paleidžia kažkokia ,,saliarką"/tik nesmirdancia/ o paskui visas kevalas su neištirpusiu marmalu vidury gal stovėt kad ir savaitę ..Nėr pas mus epideminės, nėr sanitarinės tarnybos tai brudai šeria mus kuo tik sugalvoja.Nusispjaut jiem į mūsų sveikatą jiems svarbu ka tik piniga pasimt...Jau seniai nerizikuoju pirkt Nebent nykštuka nusiperku ar plombyra be nieko. Bet ir tie per laika sumažėjo beveik per puse svorio nežiūrint kad kaina liko ta pati-virš euro

LIKBEZ

LIKBEZ portretas
lietuviškai - beraščių likvidavimas. Suprantama, ne visi supranta - vasarą tik vaisiniai ledai padeda atvėsti. Nes mažai kaloringi. Turintys daug kalorijų grietininiai duoda visai priešingą efektą - kol valgai kiek vėsina o tada išskiria didžiulį šilumos kiekį, jei lygint su vaisniais. Taig vietoj atvėsimo gaunam užkaitimą.. Na o tas vadybininkas gudrašiknis. Pasakė kiek kainuoja pakuotė ledų. O kiek toje pakuotėje gramų ar kilogramų - nutylėjo. Primena gudrašiknius " Galvok" rengėjus. Klausimas lyg būtų darželio lygio - kas sunkiau - uncija aukso ar uncija pūkų. Klausimas ir yra darželio lygio. Tik organizatoriai sukčiauja. Paprasta uncija ir trojos uncija tauriems metalams sverti nėra tas pat matavimo vienetas. Nei pavadinimu nei dydžiu. Kaip pvz centneris grūdų. Lietuvoje 50 kg o Rusijoje - 100 kg.

kodėl

kodėl portretas
kodėl lidle ukrainietiški ledai? nežinau ar aš jų norėčiau
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių