Teismas: „Belorus“ vadovui leidimas gyventi Lietuvoje panaikintas teisėtai

Migracijos departamentas teisėtai panaikino Minsko valdomos Druskininkų sanatorijos „Belorus“ vadovo Baltarusijos piliečio Iljos Epifanovo leidimą gyventi Lietuvoje, nusprendė teismas.

„Regionų administracinis teismas atmetė pareiškėjo skundą“, – BNS informavo teismo atstovė Sigita Gamulėnienė, pabrėždama, kad byla ne vieša.

„Belorus“ sanatorijos vadovui leidimas gyventi Lietuvoje buvo atimtas dėl jo keliamos grėsmės nacionaliniam saugumui. Leidimas buvo panaikintas praėjusį gruodį, o I. Epifanovas prieš Kalėdas buvo neįleistas į šalį.  

Sanatorijos vadovas tokį Migracijos departamento sprendimą apskundė. 

I. Epifanovo pavaduotoja Džema Kisel BNS teigė, kad sanatorijos vadovas dirba nuotoliu.

Pasak jos, po tokio teismo verdikto dėl tolesnio I. Epifanovo vadovavimo sanatorijai spręs jos steigėjas – Baltarusijos visuomenės sveikatingumo ir sanatorinio–kurortinio gydymo respublikinis centras.

„Steigėjas išspręs dėl vadovo. Kitą savaitę gal viską pasakys“, – teigė Dž. Kisel.

Ji teigė su I. Epifanovu apie jo planus nekalbėjusi.

Pasak Dž. Kisel, vadovo darbas nuotoliu sanatorijos veiklos netrikdo. 

Ji teigė negalinti „taip iškart atsakyti“, ar sutiktų perimti vadovavimą sanatorijai, jeigu sulauktų tokio pasiūlymo.

Vis dėlto sanatorijos vadovo pavaduotoja pabrėžė, kad ne vieną kartą ėjo tokias pareigas anksčiau, kai kietėsi vadovai. 

„Belorus“ iki 2021 metų birželio vidurio priklausė Baltarusijos prezidento reikalų valdybai, kuriai vadovavo į Europos Sąjungos (ES) sankcijų sąrašus daugiau nei prieš dešimtmetį įtrauktas Viktoras Šeimanas.

Tačiau 2021 metų birželį jam išėjus į pensiją sanatorija Baltarusijos diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos įsakymu buvo perduota šios šalies visuomenės sveikatingumo ir sanatorinio–kurortinio gydymo respublikiniam centrui.

„Sodros“ duomenimis, dabar sanatorijoje dirba 185 žmonės.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Nesenai turejau garbes lankytis toi sanatorijojnieko negaliu pasakyti neigiamo apie aptarnavimo kultura viskas saunu proceduros saunios bet negalejau patiketi kad lietuvoi dar ira tokiu istaigu kur pagrinde viskas rasomo rusu kalba tik po to lietuviskai visiskas apsurdas as buvau soke norejosi begti is ten ir kuo greiciau as negaliu patiketi iki siol tuom

va butu isverstaskuris

va butu isverstaskuris portretas
pasikeistu pavadinima i AMERIKANOSOS ir vsio... iskart tau pilietyybe, medalis ir mokestines nuolaidos uz investicijas i vietiniu politiku gerove... a daba jei nesupranta musu politikos tai cia tau paskatinimo baslys i sikna ir nieko cia asmenisko... nori bizniaut - bizniauk bet gink dieve nustosi su vietos politikos oligarhais savo pelnu dalintis...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių