SBA gavo leidimą „Urban HUB“ antrojo etapo statyboms

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybė suteikė leidimą tolimesnei „Urban HUB“ plėtrai šalia magistralės Vilnius – Klaipėda. Antruoju etapu „SBA Urban“ išvystys keturis pastatus ir rinkai pasiūlys dar 28 000 kv. m. erdvių įsikurti prekybos įmonėms, biurams, logistikos verslams. Planuojama, kad statybos darbai prasidės jau vasarį, o etapo pabaiga – 2025 metais.

Antrasis etapas – su inkariniu nuomininku

„Antrąjį „Urban HUB“ plėtros etapą pradedame anksčiau, nei planuota – dar nebaigus pirmojo etapo statybos darbų. Tokį sprendimą lėmė modernių ir perspektyvioje lokacijoje vystomų projektų poreikis rinkoje. Vienas pirmųjų čia įsikurs ir 2000 kv. m parduotuvę atvers inkarinis mūsų nuomininkas – IKI prekybos centras. Antrojo etapo pabaigoje prekybos ir verslo erdvė projekte išaugs iki 50 000 kv. m, o čia galimybių įsikurti turės didžioji dalis nuomininkų –  per 70 verslų“, – sakė „Urban HUB“ vadovas Giedrius Muliuolis.

Giedrius Muliuolis. Partnerio nuotr.

Pasak jo, šioje ekonominėje aplinkoje verslai ieško lankstumo ir efektyviausių sprendimų, tad projekto vystymo tempas yra svarbi sėkmės dalis. Numatoma, kad nuomininkai čia kurtis pradės su pirmojo etapo pabaiga – šių metų viduryje.

Planuojama, kad trečiojo ir paskutiniojo „Urban HUB“ plėtros etapo darbai prasidėtų jau 2026 m. pradžioje. Tuomet 12,5 ha teritorijoje, planuojama, bus išvystyta 12 komercinės paskirties pastatų, kuriuose verslą kurs per 100 įmonių. Investicijos į projektą per visus etapus sieks daugiau nei 100 mln. eurų.

„Urban HUB“ antrasis etapas. Partnerio nuotr.

Investicijos į infrastruktūrą – 10 mln. eurų

Pasak „Urban HUB“ nekilnojamojo turto plėtros vadovės Rasos Pečiulaitės, antrasis projekto etapas spurtuos – statybos darbus planuojama pradėti po kelių savaičių, galutinai susitarus dėl generalinės rangos. Pirmąjį, arčiausiai A6 kelio esantį 5 700 kv. m pastatą, kuriame įsikurs IKI prekybos centras, planuojama pabaigti iki 2024 m. pabaigos, o likusius tris antrojo etapo pastatus – per 2025 m. Kartu su antruoju etapu numatomi ir A1 magistralės įvažos įrengimo darbai, jie turėtų būti baigti taip pat iki šių metų pabaigos, o darbus planuojama pradėti tik gavus statybos leidimą.

„Su antruoju etapu pradedame statyti ne tik keturis pastatus, papildomus 28 000 kv. m, tvarkyti aplinką, bet ir jungiame miesto infrastruktūrą su priemiesčiu. Per visus tris projekto etapus į infrastruktūrą, centrinius tinklus ir kelius investuosime per 10 mln. eurų. Įgyvendinus antrąjį etapą vandentiekio, nuotekų, lietaus nutekėjimo sistemos, bus arčiau apylinkių gyventojų, kurie galės jas tęsti ir iki savo namų. Be viso to, antruoju etapu vykdysime ir bendruomenės laukiamą kapitalinį Veterinarų gatvės remontą – tiesime asfaltą, dviračių ir pėsčiųjų takelius, įrengsime apšvietimą“, – sakė R. Pečiulaitė.

Rasa Pečiulaitė. Partnerio nuotr.

Lygiagrečiai „Urban HUB“ Kauno rajone, SBA grupės NT plėtros bendrovė vysto projektą ir Vilniuje, šalia Ukmergės gatvės. Čia statybos darbai taip pat juda sparčiai – planuojama, kad 22 000 kv. m erdvės prekybai ir verslui duris atvers jau šių metų vasarą. Investicijos į projektą siekia apie 30 mln. eurų, o šiuo metu rezervuota arba išnuomota jau daugiau nei 30 proc. patalpų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
bus dar vienas didelis prekybos centras + biurai. Kam jis reikalingas jei visai netoli yra Mega? Dar viena papildoma vieta formuotis kamščiams? Veterinaru g. sutvarkys pliusas, bet vietiniai gyventojai atsidurs jau mieste :) IKI brangiausia parduotuvė, tai turbūt labiausiai visų pageidaujama :)

Joris

Joris portretas
O KAIP patekti į garažus prie vet.stoties....

vvv

vvv portretas
Paveiksliukas grazus, automobiliai surikioti, o kur viesasis transportas, tas pats tramvajus. Kaip pastatys vel prasides viesojo transporto problemos, jo nebuvimas, ar tiems kurie ten dirbs bus skiriami individualus automobiliai. Sekmes.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių