Po pateikto skundo KTU keis tvarką dėl paskaitų nesuderinamumo su kūdikio priežiūra

  • Teksto dydis:

Gavęs Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos pastabų, Kauno technologijos universitetas (KTU) imsis spręsti, kaip vienu metu studijuojantiems ir kūdikius prižiūrintiems studentams suderinti paskaitas.

Kaip praneša Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, į juos kreipėsi studentė, kuri nurodė norėjusi pasinaudoti galimybe studijų modulių užsiėmimus lankyti individualiu grafiku. Pagal universiteto tvarką, tai leidžiama prižiūrintiems ir slaugantiems artimuosius studentams.

„Paskaitos vyksta skirtingose miesto vietose, tad per pertraukas man tiesiog nepakanka laiko ir pažindyti kūdikį, ir nuvykti į kitą fakultetą. Individualus grafikas šią problemą padėtų išspręsti“, – aiškino moteris.

Visgi, universitetas jos prašymą atmetė. Anot aukštosios mokyklos, pateikta priežastis – žindomo kūdikio priežiūra – nėra numatyta atitinkamuose KTU nuostatuose.

Tarnybai kreipusis į KTU atstovus, šie pripažino, kad nuostatose esama spragų bei patikino, jog reaguodami į situaciją ėmėsi koreguoti savo vidinius teisės aktus ir apie jų pakeitimus jau informavo studentų bendruomenę.

Pagal Lygių galimybių įstatymą, mokslo ir studijų institucijos privalo užtikrinti vienodas sąlygas asmenims, nepaisant jų lyties, rasės, socialinės padėties ir kitų asmens tapatybės požymių, pagal Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymą – užtikrinti moterims ir vyrams vienodas sąlygas pasirinkti mokymo programas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arba

arba portretas
mokaisi arba augini vaiką Kenčia ir vaikas ir mokslas

šiais laikai kūdikiai planuojami

šiais laikai kūdikiai planuojami portretas
baigi sudijas. randi darbą tada nėštiniesi. O tarybinių aušroje, pasakojo sukolchozinti buvę valstiečiai kūdikius nešdavosi į darbą. kas gale vagų palikdavo kas tuščiose ėdžiose. Ir visur spėjo ir jokių individualių grafikų kada ksrvę melžt ar runkulius ravėt o kada kūdikį maitint.

Bbd ant kauno

Bbd ant kauno portretas
Nx vištoms išvis diplomas?! Tegu ir prižiūri savo benkartus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių