Pasiūlė netradicinį būdą sugrąžinti jaunimą į kaimus: idėja Lietuvai?

Norvegijos centro dešiniųjų Vyriausybė siūlo netradicinį būdą,  kaip sugrąžinti išsilavinusį jaunimą į šalies kaimus. Tiems, kurie turi studentiškų skolų, nuo 2026 metų bus leidžiama kasmet nurašyti po 2 tūkst. 140 eurų, o sugrįžusiems į atokius Norvegijos šiaurės kaimus – po 5 tūkst. 135 eurus studijų paskolos.

Norvegijos premjeras su finansų ministru pristatinėjo savo planą šalies provincijoje.

„Per aštuonerius metus, kai valdė konservatoriai ir Pažangos partija, visos tokios priemonės buvo apkarpytos, o dabar investuosime, nes norime, kad sparčiai augtų ne tik Oslas, bet ir mažos gyvenvietės“ – kalbėjo Norvegijos finansų ministras Trygve'as Slagsvold'as Vedum'as.

Tam reikės daug pinigų.

„Mes teikiame pirmenybę būtent šiam tikslui, o ne dideliems mokesčių karpymams, kuriuos siūlo kiti. Mokesčių mažinimas – naudingas didiesiems miestams, tai yra tiems, kurie ir taip turi daugiausiai, o mes norėtume išlyginti skirtumus tiek regionuose, tiek tarp regionų“, – aiškino Norvegijos ministras pirmininkas Jonas Gahr'as Støre'as.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Išvykusiems studijuoti iš mažų kaimelių, siūlomas skolų nurašymas būtų labai naudingas, bet teks likti kaime.

„Iš savo draugų rato ir daugybės pažįstamų žinau, kaip yra tiems, kurie studijuoja didžiuosiuose miestuose – Trondheime, Osle ir Bergene. Jie nori grįžti namo, bet dėl to abejoja. Tikiu, kad tai padarys nemažą įtaką daugeliui žmonių, kad jie rimtai apsvarstytų galimybę grįžti į gimtąjį kaimą“, – tikino baigusi mokslus studentė iš provincijos Hege Ringdal.

„Provincijai tai reikštų labai daug. Padaugėtų išprususių žmonių. Atneštų patirties, daugiau žmonių, kurie iš tikrųjų kuria ir palaiko gyvenimą kaimuose“, – tęsė H. Ringdal.

Tokiam reikalui kaimo gyventojai tikrai nepagailės dešrų Vyriausybės nariams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gal norvegijoje ir geras planas, toks planas nesuveiks pas mus, nes cia lietuva. kur viskas naikinoma is pat amato.

Jonas

Jonas  portretas
Atrodo ,rašytojas buvo kankinamas badu, kad dešros sapnuojasi vidury dienos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių