Paskutinė proga apsigyventi Naujamiesčio pokyčių ambasadoje

  • Teksto dydis:

Tarp naujai sužaliavusių alėjų, modernių biurų, gatvės turgų ir esamų bei būsimų „Michelin“ žvaigždžių praeitų metų rudenį duris atvėrė tikras Vilniaus Naujamiesčio pokyčių flagmanas – gyvenamasis NT projektas „Nu Wave“. Šiandienos poreikiams patyrusio vystytojo pritaikytas istorinis pastatas tarsi atspindi viso rajono transformaciją ir laukia paskutinių naujakurių.

Naujamiestis yra be konkurencijos margiausias Vilniaus rajonas, kuriame telpa tiek Seimo rūmai su Lukiškių aikšte, tiek Senamiesčio, Vingio parko ar geležinkelio stoties prieigos. Tačiau „madinguoju“ Naujamiesčiu jau kelis dešimtmečius laikoma aukštutinė jo dalis tarp Švitrigailos, Kauno ir Žemaitės gatvių. Būtent šias, ilgą laiką administracines ir net pramonines teritorijas prieš kurį laiką atrado ir loftais pavertė jaunų kūrėjų bendruomenės.

Naujamiesčio senbuvių teigimu, paskutinį dešimtmetį madas pasivijo ir realūs aplinkos tvarkymo darbai: dulkių sūkurius čia jau pakeitė želdynai, nauji skverai, baigiami tvarkyti daugiabučių kiemai ir įsibėgėjanti masinė renovacija, o vietoje kelių senų gamyklų ar tuščių sklypų išdygo modernūs biurų ar gyvenamųjų namų kompleksai.

Partnerio nuotr. 

Visa tai šį rajoną pavertė ne vien madingu, bet ir realiai patraukliu: visi centro traukos taškai iš jo pasiekiami be kamščių, šalia pat – stotys, pagrindiniai keliai ir oro uostas. Jaunimas čia visada ras kur pramogauti, šeimoms taip pat netrūks nei patogumų, nei veiklos. Visa tai džiugina ir investuotojus, jaučiančius didelę paklausą nuomojamam būstui tiek tarp vietinių, tiek tarp turistų.

Partnerio nuotr.

Naujamiesčio pokyčių energija patyrusią gyvenamojo NT vystytoją HOMA prieš kelis metus paskatino imtis konversijos projekto T. Ševčenkos ir Vytenio gatvių sankryžoje. Bendrovė čia įsigijo istorinį pastatą, kurį transformavo į žmonių ir naujos kultūros studijos tipo butų kompleksą „Nu Wave“. O per pusmetį praktiškai išparduoti būstai patvirtina, kad „Nu Wave“ koncepcija vilniečiams yra aktuali ir patraukli.

Kūrė bendruomenei

„Nu Wave“ pagrįstai galima vadinti viso Naujamiesčio pokyčių simboliu: projektas išsaugo rajono senbuvių vertinamą istoriją, tačiau suteikia jai naujos kokybės ir aktualumo.

Partnerio nuotr.

Didelis projekto išskirtinumas yra pirmajame aukšte stilingai ir šiuolaikiškai įrengtos net 160 kv. m ploto bendrosios atokvėpio, darbo ar pramogų erdvės. Čia „Nu Wave“ gyventojai jau dabar vakarais mezga naujas ar stiprina esamas pažintis, dalinasi idėjomis ar net pagroja vienos iš naujakurių bendruomenei padovanotu pianinu, o dienos metu ši zona puikiai tinka ramiau ir erdviau padirbėti.

Partnerio nuotr.

Nors pastatas turi nuosavas bendruomenės erdves, jis sklandžiai integruojasi į kaimynystę: vos už kelių žingsnių įsikūręs šiemet „Michelin“ gido žvaigžde įvertintas restoranas bei daug kitų vietų skaniai užkąsti, o per kelias ar keliolika minučių pėsčiomis pasiekiamos populiariausios kitos maitinimo, renginių, įkvėpimų ir darbo vietos. Atskiro dėmesio rajone vertas sekmadieniais veikiantis Naugarduko gatvės turgus su vietos bendruomenės kruopščiai kuruojama ūkininkų produkcijos pasiūla.

Partnerio nuotr.

Projekto vystytojos „Homa Development“ vadovo Žydrūno Matuzo teigimu, Naujamiesčio širdyje praktiškai nebeliko erdvės naujai statybai. Tačiau šis iššūkis kompanijai atnešė stiprybių ir galimybių – prikelti puikioje vietoje esantį pastatą naujam gyvenimui ir, dar svarbiau, pritaikyti jį prie šiuolaikiškų vilniečių poreikių.

„Naujamiestis yra margas, bet aukštutinėje jo dalyje ryškėja naujos kartos gyventojų bendruomenės braižas: tai veržlūs, energingi, kūrybingi, laiką taupantys ir darbštūs miestiečiai. Jų šiandienos poreikius išgirdome ir atliepėme „Nu Wave“ projekte: pastatas jau tapo erdve dirbti, kurti ir dalintis idėjomis. Tai patvirtina tiek investuotojų, tiek sau ar vaikams studijas greitai išpirkusių gyventojų dėmesys: Naujamiestyje apskritai nėra daug pasiūlos, o „Nu Wave“ puikiai atspindi šio rajono dvasią bei gyvenimo būdą“, – komentavo Ž. Matuzas.

Partnerio nuotr.

Jo žodžius patvirtina viena iš „Nu Wave“ bendruomenės narių Edita Plaskowicz, kuri savo mokyklą baigusiai dukrai šiemet padovanojo studiją. Naujamiesčio senbuvės teigimu, studija jos šeimai čia prasminga tiek kaip investicija, tiek kaip vieta gyventi, o moterį taip sužavėjo pastato bendruomenės energija, kad vilnietės jai nutarė padovanoti savo pianiną.

„Aukštutinė Naujamiesčio dalis, kiek pamenu, buvo gamyklinis statybininkų rajonas, todėl negaliu atsidžiaugti, kaip jis pastaruoju metu kardinaliai keičiasi, bet kartu ir išsaugo dalį istorijos. Dabar rajonas mėgstamas ir turistų, ir jaunimo, o naujai apželdinta Ševčenkos gatvė tapo tikra alėja su kavinėmis ir veiksmu. Todėl norėjome ne tik prisijungti prie pačios namo bendruomenės, bet ir prie jos veiklos“, – kalbėjo E. Plaskowicz.

Partnerio nuotr.

Kaip prisijungti

„Nu Wave“ projekte naujakuriai ir investuotojai įsigijo praktiškai visas mažiausio loto studijas, tad šiuo metu besidomintys gali rinktis iš likusių 22,5–55,4 kv. m būstų (kai kuriuose yra galimybė įsirengti antresolę, o du būsimų studijų gyventojai galės džiaugtis erdviomis terasomis). Pasak Ž. Matuzo, didesnieji „Nu Wave“ būstai gerai atitinka tiesiog erdvės Naujamiestyje ieškančių gyventojų poreikius, o projekte taip pat yra komercinių patalpų verslui.

Partnerio nuotr.

„Projekte ieškojome balanso tarp perkančių sau, investicijai, taip pat dirbančių ir kuriančių. Pirmieji „Nu Wave“ metai rodo, kad ši vizija pildosi: pastatas nėra triukšmingas, bet kartu jis nenuobodus. Neabejojame, kad namo bendruomenė ne tik mielai priimtų naujus gyventojus, bet ir naudotųsi paslaugomis, kurioms yra galimybė įsikurti paskutinėse laisvose patalpose. Naujamiesčiui būdinga darni įvairovė, o ji „Nu Wave“ klesti jau dabar“, – sakė Ž. Matuzas.

Partnerio nuotr.

Visiems naujakuriams į kainą įskaičiuojama daiktų saugykla, esant poreikiui atskirai galima įsigyti ir vietą automobiliui namo kieme. Kiekvienas būstas turi individualią vandens ir šildymo apskaitą bei galimybę įsirengti rekuperacinę sistemą.

Su „Nu Wave“ išsamiau galite susipažinti jo tinklalapyje www.nuwave.lt arba projekto profilyje portale „Aruodas.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Glusu truksta ? o gal pradejo galvoti kad tie aukso gabalai NEVERTI !!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių