Nepritarta minimalios algos didinimui nuo spalio

Trišalė taryba antradienį nepritarė darbo grupės siūlymui nuo spalio mėnesio padidinti minimalų atlyginimą (MMA) 100 litų - iki 1100 litų. Tačiau galimybė didinti MMA nuo spalio išlieka, o svarstymai bus pratęsti rudens pradžioje, teigia pareigūnai. Darbdaviai tikina, kad pagrindinė kliūtis atidėti klausimą yra viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimai, kuriuos reikės didinti, padidinus minimalią algą.

„Dabar minimalios algos klausimas vėl grįžta į darbo grupę ir vėl turėsime iš naujo spręsti dėl didinimo kriterijų“, - žurnalistams sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos valdybos narys Aleksandras Posochovas.

Jo teigimu, didžiausios įtakos sprendimui turėjo Vyriausybės atstovai, kurie teigė, kad šiuo metu per anksti kelti MMA, be to, esą kriterijai nebuvo suderinti iki galo.

„Kriterijai, kuriuos mes jau buvome sukūrę darbo grupėje, būtų užtikrinę, kad minimalios algos didinimas būtų paremtas ekonominiais procesais, o ne politizuotu sprendimu“, - BNS sakė A.Posochovas.

Darbo grupė, svarstant minimalios algos didinimą, pasiūlė atsižvelgti į vidutinio mėnesio darbo užmokesčio kitimą, darbo našumą, kainų indeksą, BVP pokyčius ir metinį nedarbo lygį.

„Dabartiniai kriterijai yra geri, tačiau juos reikia iš naujo peržiūrėti, kad minimalios algos kėlimas vyktų sklandžiai, be to, reikia peržiūrėti, ar biudžete yra lėšų minamalios algos kėlimui šiais metais“, - BNS teigė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Darbo departamento direktorius Viktoras Majauskas.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Gintaras Klimavičius sakė, kad galimybės padidinti MMA nuo spalio niekas nepanaikino.

„Mes norime, kad dabar sukurti kriterijai būtų dar kartą peržiūrėti, nes norint padidinti minimalią algą, reikia suderinti labai daug argumentų“, - BNS po posėdžio sakė G.Klimavičius.

Jo teigimu, MMA didinimo procesas vyksta - naujos darbo grupės išvados vėl bus nagrinėjamos.

„Laiko dar yra keli mėnesiai sprendimų įgyvendinimui, todėl apžvelgus visus kriterijus buvo nuspręsta minimalios algos didinimo klausimą grąžinti darbo grupei“, - BNS sakė Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovas Gediminas Rainys.

Jo teigimu, pagrindinė priežastis, kodėl klausimas buvo grąžintas, yra MMA sąsaja su viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimais, nes juos irgi reikia didinti kartu su MMA.

Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį sakė, kad MMA ir viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimai gali būti didinami nuo kitų metų.

Naujas darbo grupės išvadas Trišalė taryba gali svarstyti rugsėjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasiūlymas

pasiūlymas portretas
Rinkimai baigėsi, tad ir pažadai atšaukti. Sėkmės balsuojant už socialdemokratus, apgaus eilinį kartą.

oficialus

oficialus portretas
GENOCIDAS!!!!tur būt Putinas kaltas

666

666 portretas
atsikvošėkit ,niekada valstybinė mafija ir nepritars , nes nuvertėtu jų santaupos / pakiltu kainos , o naudos tik mažajai mafijos daliai
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių