Raseinių rajono ūkyje fiksuotas antrasis šiemet afrikinio kiaulių maro židinys

  • Teksto dydis:

Antradienį patvirtintas antrasis afrikinio kiaulių maro (AKM) židinys, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

VMVT duomenimis, AKM protrūkis antradienį nustatytas Raseinių rajone, Šiluvos seniūnijoje, 24 kiaules laikančiame ūkyje.

Kaip teigiama išplatintame pranešime, Raseinių rajono ūkininkas pastebėjo, kad kiaulės yra apatiškos, neėda. Kitą dieną keturios kiaulės nugaišo. Apie situaciją buvo informuotas veterinarijos gydytojas.

Tarnybos teigimu, siekiant apsaugoti aplinkinius ūkius ir užkirsti kelią tolesniam ligos plitimui, nustatytos apsaugos ir priežiūros zonos.

„Dėl AKM židinio šiuo metu apribotas ir netoli esantis stambus komercinis ūkis, kuriame laikoma daugiau kaip 20 tūkst. kiaulių, taip pat ūkis laikantis virš 1 tūkst. kiaulių. Kompleksai nustatytu laikotarpiu nebegalės eksportuoti savo produkcijos, jiems taikomi judėjimo ribojimai“, – pranešime cituojamas VMVT direktoriaus pavaduotojas Paulius Bušauskas.

VMVT kiaulių augintojams rekomenduoja laikytis biosaugos reikalavimų, atidžiai stebėti bandas dėl aukštos temperatūra, apetito praradimo ir staigios mirties, o apie visus įtariamus atvejus nedelsiant pranešti veterinarijos tarnyboms.

Praėjusiais metais AKM buvo nustatytas 3 kiaulių ūkiuose. Židiniai fiksuoti Marijampolės, Vilkaviškio ir Kalvarijos rajonuose. Pasak tarnybos, šis virusas kasmet suaktyvėja vasaros metu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kodėl

kodėl  portretas
Landsbergio nuotrauką čia įdėjot?

Taip

Taip portretas
tiesiog pati situacija stumia auginti avis vietoje kiauliu. ir mesa sveikesne ir marai apeina.

Anonimas

Anonimas portretas
taip niekur nera maro tik lietuvvoj sunaikino vistu fermas kiauliu rado snukiu ligu kauvydese vel naikina rado mara miskuose sernus issaude --idomu kiek vet tarnyboms sumoka uz tokias radybas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių