Išvadą dėl Ūkio banko Lietuvos banko valdyba svarstys pirmadienį

Lietuvos banko valdybai pateikta laikinojo Ūkio banko administratoriaus Adomo Audicko išvada ir pasiūlymai dėl Ūkio banko veiklos stabilumo ir patikimumo atkūrimo.

Lietuvos banko valdyba administratoriui nurodė pateikti papildomus banko turto vertinimo duomenis. Laikinojo administratoriaus išvadą ir pasiūlymus planuojama svarstyti pirmadienį, vasario 18 dieną.

Išvados ir pasiūlymų turinio Lietuvos bankas neatskleidžia.

Centrinio banko vadovas Vitas Vasiliauskas šią savaitę sakė, jog yra mažiausiai trys galimi Ūkio banko pertvarkos keliai: bankrotas, sveikosios banko dalies atskyrimas ir sveikojo turto perleidimas vienam iš rinkos dalyvių arba tarpinio banko steigimas, perimant sveikąją Ūkio banko dalį.

Skelbta, jog Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) ir vietos investuotojų valdomas Šiaulių bankas trečiadienį pradėjo derybas dėl antradienį uždaryto šešto pagal dydį Ūkio banko turto bei įsipareigojimų perėmimo. Tądien pasirašytas ketinimų protokolas su Ūkio banko laikinuoju administratoriumi A. Audicku.

Be to, Šiaulių bankas kreipėsi į Konkurencijos tarybą ir prašo leidimo koncentracijai įsigyjant dalį Ūkio banko turto ir įsipareigojimų bei 100 proc. bendrovių „Ūkio banko lizingas“, gyvybės draudimo bendrovės „Bonum Publicum“ bei „Sporto klubų investicijos“ akcijų.

Lietuvos bankas paskelbė, kad yra dar trys bankai, kurie domisi dalyvavimu Ūkio banko pertvarkyme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Kam reikejo sugriauti?

Uz teisybe

Uz teisybe portretas
Atsakomybe turetu prisiimti Lietuvos bankas.

Čiubaka

Čiubaka portretas
kaži, ŠB nepasprings tiek užsiprašęs? Bl, per tą lietuvos banką, be kapeikos sedėsiu iki avanso :E
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių