„Iki“ mažas kepyklas keis didelėmis

Antras pagal apyvartą šalies prekybos tinklas „Iki“ planuoja per artimiausius metus sumažinti savo kepyklų skaičių. Vietoj keliasdešimties smulkių cechų, veikiančių parduotuvėse, didžiausiose Lietuvos apskrityse turėtų atidaryti po vieną centrinę kepyklą.

Ketvirtadienį Kaune, Kuršių gatvėje, „Iki“ atidarė centrinę kepyklą, į kurią investuota 3 mln. litų. 700 kv. m. ploto kepykloje, kurioje veiks naujos duonos, bandelių, sausainių kepimo linijos, įkurtos 35 darbo vietos. Tai jau antroji „Iki“ atidaryta centrinė kepykla, iki šiol viena jau veikė Panevėžyje ir aptarnavo šį Lietuvos regioną bei Latvijoje esančias „Iki“ parduotuves. Į 1000 kv. m. ploto kepyklos patalpas taip pat buvo investuota 3 mln. litų, sukurta apie 40 darbo vietų. Šiais metais dar vieną centrinę kepyklą planuojama atidaryti ir Vilniuje.

Prekybininkai skaičiuoja, kad centrinės kepyklos padės bendrovei sumažinti logistikos sąnaudas, nors į parduotuves konditerijos gaminiai bus gabenami kelis kartus per dieną. Taip siekiama atskirti konditerijos gamybą nuo prekybos – to nuolatos reikalavo  Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

„Iki“ komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila skuba nuraminti sunerimusius pirkėjus, kurie jau baiminasi, kad parduotuvėse nebeliks karštų bandelių bei kitų ką tik iškeptų gaminių. Ano jo, kai kuriose didesnėse parduotuvėse kepyklos išliks, tačiau jos orientuotis tik į savo pirkėjų poreikius ir keps įmantresnius rankų darbo gaminius.

Šiuo metu, be dviejų centrinių kepyklų, „Iki“ visoje Lietuvoje valdo dar 29 kepyklas.


Šiame straipsnyje: ikikepyklosVaišvilaIM110193723

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių