„flyLAL“ skrydis baigėsi

Mįslingas investuotojas neišgelbėjo skolose skęstančių Lietuvos oro linijų "flyLAL-Lithuanian Airlines". Nuo šeštadienio bendrovė neteks oro vežėjo pažymėjimo.

Civilinės aviacijos administracijos (CAA) vadovas Kęstutis Auryla portalui patvirtino, kad oro vežėjo pažymėjimas sustabdytas dėl nepalankios bendrovės finansinės padėties, kuri pradeda kelti grėsmę skrydžių saugai.

"Vežėjas privalo įrodyti, kad jie turi pakankamai finansinių išteklių orlaivių priežiūrai, inžinerinio personalo kvalifikacijos kėlimo programoms vykdyti, elementarioms skrydžių sąnaudoms apmokėti", – detaliau aiškino K.Auryla.

Toks sprendimas priimtas ne vien dėl oro linijas slėgusių skolų Tarptautiniam Vilniaus oro uostui.

"Mes turime pakankamai informacijos ir dėl kitų kreditorių pretenzijų. Jie nerimauja ir neketina toliau kredituoti oro bendrovės. O kai trūksta pinigų, labai sunku užtikrinti skrydžių saugą", – aiškino pašnekovas.

Jis patvirtino, kad apie mįslingą investuotoją CAA negirdėjo nieko daugiau, nei buvo viešai paskelbta.

Taigi keleiviai, jau šiandien planavę skristi su "flyLAL", turės atidėti kelionę. Jie privalo kreiptis į įmonės administraciją, kuri privalo arba sugrąžinti pinigus už skrydžio bilietus, arba suorganizuoti kelionę su kitais oro vežėjais.

Jeigu "flyLAL-Lithuanian Airlines" pateiks duomenis, kad įmonės finansinė padėtis pagerėjo, jai gali būti atnaujintas oro vežėjo pažymėjimas.

"Oficialaus CAA pranešimo dar nesame gavę. Žinau, kad bendrovės licencija sustabdyta, tačiau dokumentas ant direktoriaus stalo kol kas neguli. Aišku, jau galvojame, ką toliau veikti, bet kol kas čia didelė sumaištis. Reikia viską sudėlioti į vietas, o apie konkrečius veiksmus paskelbsime atskirame pranešime", – teigė "flyLAL Group" komunikacijos vadovė Gintarė Rimkuvienė.

"flyLAL" investuotoja pristatyta Šveicarijoje registruota įmonė "SCH Swiss Capital Holding" šią savaitę nesuteikė Lietuvos bendrovei žadėtos 1 mln. eurų (3,45 mln. litų) paskolos. Pardavimo sandoris turėjo būti baigtas sausio 23 d.


Šiame straipsnyje: flyLAL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių