Padangos iš cukraus keliuose pasirodys po kelių metų

Vairuotojai sulaukė saldžių naujienų. Už kelių metų jų automobiliai, galbūt, jau naudos ekologiškas padangas pagamintas iš cukraus.

Kasmet pagaminama apie 1 mlrd. automobilių padangų, pagrindė jų sudedamoji dalis – dirbtinis kaučiukas gaminamas iš naftos. Vienai padangai pagaminti reikia maždaug 27 kg naftos. Augančios natūralaus ir dirbtinio kaučiuko kainos gamintojus verčia ieškoti alternatyvų.

Vienos didžiausių padangų gamintojų „Goodyear“ ir „Michelin“ sujungė savo jėgas surasti ekologišką jų problemos sprendimą būdą. Bendradarbiaudami su keliais kitais padangų ir dirbtinio kaučiuko gamintojais bei biotechnologijos kompanijomis jie tikisi sukurti medžiagą, kuri pakeistų kaučiuką.

Jau pradėti bandymai su cukrumi - populiaria ir pigia medžiaga. Mikrobiologinio fermentavimo procese iš jo pavyksta išgauti izopreną, izobuteną ir butadieną – pagrindines kaučiuko sudedamąsias dalis. Pirmieji prototipai jau pagaminti, bet jie tik dalinai „cukriniai“. Visiškai ekologiškoms padangoms pagaminti gali prireikti dar 3 – 5 metų.


Šiame straipsnyje: padangospadanga

NAUJAUSI KOMENTARAI

ozon

ozon portretas
tai su tokiom cukrinėm padangom man rodos vasara ant karsto asfalto protektoriu paliksim :DD
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių