Naujas “Toyota” automobilis – valdomas vairalazde

41-oje Tokijo automobilių parodoje, kuri vyks šių metų spalio 24 - lapkričio 5 dienomias, bus galima išvysti naują “Toyota” gaminį - konceptą FT-EV.

Naujasis automobiliukas kompaktiškesnis net už Toyota iQ, tačiau vis dar yra keturvietis.

Nauja automobilyje yra taip vadinama “drive-by-wire” sistema, tai yra valdymas vairalazdės pagalba. Vairalazde valdoma yra ir akceleratorius, ir stabdymas, ir vairavimas. Pašalinus įprastus pedalus, atsirado vietos kojoms, bei galimybė išlaikyti automobilyje keturias sėdimąsias vietas.

FT-EV išorė dizainas išsiskiria originaliu papildomo priekinio stiklo įkomponavimu šiek tiek žemiau, negu įprastuose automobiliuose. Toku būdu pagerėjo priekinis matomumas. Tačiau dėl to automobilio žibintus teko įmontuoti aukščiau negu paprastai - šalia papildomo stiklo. Abi automobilio durys yra valdomos elektra ir atsidaro pasislinkdamos į šoną, rašo autobild.lt.

Didžiausias FT-EV II koncepto greitis - 60 mylių per valandą, o su pilnai įkrauta baterija vienu ypu galima įveiktiti daugiau negu 50 mylių. Tad automobilis skirtas labiau važiavimui mieste, negu užmiestyje.

 


Šiame straipsnyje: ToyotaFT-EV

NAUJAUSI KOMENTARAI

marazas

marazas portretas
Taip ir nesupratau, kas ta "vairalazdė" ir kur ji yra. Nes nei nuotraukose, nei video nematyti nieko panašaus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių