Licenciją oro susisiekimui vykdyti gauti bus paprasčiau

Įmonės, siekiančios gauti licenciją oro susisiekimui vykdyti, patirs mažiau biurokratinių formalumų - kreipiantis dėl licencijos nereikės pateikti įmonės registravimo pažymėjimo bei įmonės steigimo dokumentų.

Licencijas išduodanti institucija Juridinių asmenų registre pati patikrins besikreipiančios įmonės registravimo faktą patvirtinančius bei kitus jos registravimo duomenis. 

„Duomenis, kuriuos galima gauti valstybės registruose, pasiims patys valstybės tarnautojai, o ne reikalaus pristatyti iš verslo įmonių. Taip siekiame supaprastinti tvarką ir sumažinti biurokratines kliūtis verslui“, - pabrėžė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis. 

Licenciją norinčioms gauti įmonėms taip pat nebereikės pateikti anksčiau reikalauto mokėjimo pavedimo su banko žymomis bei kvitų, patvirtinančių, kad už licencijos išdavimą sumokėta nustatyto dydžio valstybės rinkliava. 

Tai numatyta Susisiekimo ministerijos siūlymu Vyriausybės patvirtintose Licencijų oro susisiekimui vykdyti išdavimo taisyklėse. Naujosios taisyklės suderintos su 2008 m. priimto Europos Parlamento ir Tarybos reglamento dėl oro susisiekimo paslaugų teikimo Bendrijoje bendrųjų taisyklių nuostatomis. Atsižvelgiant į šį reglamentą, Licencijų oro susisiekimui vykdyti išdavimo taisyklėse įrašytos naujos nuostatos dėl laikinos licencijos išdavimo, suvienodintos vartojamos sąvokos.


Šiame straipsnyje: oro licencija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių