„AT&T Labs“ ateities automobilius aprūpins vibruojančiu vairu

Kompanija AT&T Labs atlieka eksperimentus, kurių galutinis rezultatas – aprūpinti automobilį vibruojančiu vairu, praneša resursas Electronista.

Naujo sprendimo dėka automobilio vairuotojui bus pranešamas aktualus maršrutas. Tai pasiekiama bendro darbo tarp GPS imtuvo ir elektroninės vairo sistemos dėka. Pavyzdžiui, jei maršrutas numato, jog greitu metu reikės pasukti į dešinę, tai vairas pradės vibruoti pagal laikrodžio rodyklę. Toks sprendimas leis vairuotojui nesiblaškyti, žvalgantis į GPS navigatoriaus ekraną ar klausant į GPS įdiegto elektroninio balso.

Vibraciją perduos 20 atskirų motoriukų, integruotų į vairą. Reikia pažymėti, jog net tikrai rimti vairai, skirti kompiuterių entuziastams, negali pasigirti tokia atoveiksmio kokybe. Aišku, tai lemia ne tik kaina, tačiau ir tas faktas, jog valdyti realų automobilį – ne žaidimas.

Vienas iš projekto grupės dalyvių Kevin Li įspėjo, jog nuo pastarosios technologijos atsiradimo ir įdiegimo į serijinius automobilius gali praeiti labai daug laiko. Kompanija AT&T Labs jau diskutavo šia tema su automobilių dizaineriais. Abi pusės padarė išvadą, jog serijinė tokių vairų gamyba įmanoma. Dabar mokslininkai turi tikslą išsiaiškinti optimalią rankų padėtį ant vairo, kad būtų galima aiškiai perduoti vairuotojui vibruojančius signalus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

imu

imu portretas
pirksiu zmonai gales vibruoti po gatves kai komandiruotese busiu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių