Ukrainoje gydytojai dirba iki išsekimo: tenka atlaikyti ir 42 valandų pamainas

  • Teksto dydis:

Susirgimų koronavirusu ir mirčių nuo kovido rekordus kasdien fiksuojančioje Ukrainoje gydytojai dirba iki išsekimo.

Vienam medikui teko atlaikyti net 42 valandų iš eilės pamainą. 96 procentai sunkiausiai sergančių ukrainiečių neskiepyti, informuoja LNK žinių tarnyba.

Ukrainietis gydytojas Oleksandras bando išgelbėti koronavirusu sergančio paciento gyvybę, deja, šį kartą jam nepavyko.

Ukrainoje, kurioje skiepijimo lygis yra vienas žemiausių Europoje, medicinos sistema prastai finansuojama, beveik kasdien nustatomi koronaviruso naujų infekcijų ir mirčių rekordai. Naujausias rekordas – 838 mirtys per parą.

Gydytojai dirba iki išsekimo. Štai gydytojui Oleksandrui teko atlaikyti net 42 valandų iš eilės pamainą.

Pacientų daugėja, pacientų būklė – vis sunkesnė, dirbame iki žmogaus galimybių ribos.

„Kiekviena mirtis medikams palieka savo pėdsaką, kai kuriems atsiranda naujų žilų plaukų, kai kuriems prireikia psichologų pagalbos. Kiekvieną kartą sunku, mes nesame robotai, nesame pagaminti iš plieno. Susipažįstame su pacientais, kalbame su jais, girdime apie jų šeimas, ir ateities planus “, – žurnalistams apie sekinantį darbą koronaviruso skyriuje pasakojo gydytojas Oleksandras Molčanovas.

96 procentai sunkiausiai sergančių ukrainiečių neskiepyti.

„Pacientų daugėja, pacientų būklė – vis sunkesnė, dirbame iki žmogaus galimybių ribos“, – apie sunkią situaciją ligoninėse sakė kitas ukrainietis gydytojas.

Plačiau – reportaže: 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
.....medicinos sistema prastai finansuojama,...... užtat kariuomenė finansuojama labai gerai

//////

////// portretas
Tie kurie nesiskiepina, tie ir neina pas gydytojus, jie sveiki ir nežino kam ten reikia dažnai lankytis pas gydytojus.Net keista kaip sako kad per tuos kurie nesiskiepina negali patekti pas gydytojus. Pakartosiu,kad tie kurie nesiskiepina tie dažniausia sveiki ir nesilanko pas gydytojus o sveikatos draudimą moka prie viso šito. Tai gal nerašykite ir nešmeižkite žmones.

Med.

Med. portretas
Mirtys dėl to ,kad nėra pastovios žmogaus medicininės priežiūros.Žmones moką mokesčius medicinos draudimą o paslaugų antri metai nėra. Nors ir prieš tai jau medicinos paslaugos merdėjo. Todėl išaugo mirtingumas ir nepagydomos ,uždelstos ligos.Pažvelkite vieną kartą teisybei i akis.Mes žinome tą teisybę visi kuriems teko susidurti .Ne kovidas kaltas o susirgus ligos gydymo delsimas kaltas. Susirgus reikia skubiai imtis priemonių, neaukštai temperatūrai esant vienaip pradedamas susirgimo gydymas aukštą temperatūrą turinčiam pacientui kitas staigus gydymo būdas taikomas. Nelaukite sunegalavus,yra priemonių,kaip gydytis .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių