ES pradėjo derybas su Ukraina dėl šalies narystės bloke

  • Teksto dydis:

Antradienį Europos Sąjunga (ES) pradėjo narystės derybas su Ukraina, nukreipdama karo draskomą šalį į ilgą kelią tapti bloko nare, Rusija mėgino tai blokuoti.

„Brangūs draugai, šiandien prasideda naujas Ukrainos ir Europos Sąjungos santykių skyrius“, – derybų pradžioje vaizdo ryšiu sakė Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalas. Plataus masto Rusijos invaziją atremiančiai Ukrainai narystė ES yra ambicingas tikslas.

Derybos bus „griežtos ir reikalaujančios daug pastangų“, jas pradėdama sakė Belgijos užsienio reikalų ministrė Hadja Lahbib, ji kalbėjo ES vardu. „Esame įsitikinę jūsų pajėgumu sėkmingai jas užbaigti“, – sakė ji.

ES ir Ukrainos atstovai susitiko Liuksemburge oficialiai paskelbti derybų pradžią. Procesas prasidės tik po kelių mėnesių ir gali trukti daugelį metų, tačiau sprendimas pradėti derybas yra svarbus ES paramos įrodymas. Ukraina negali įstoti į bloką, kol kariauja su Rusija.

Šiek tiek vėliau antradienį derybas dėl narystės ES pradės ir Moldova.


Šiame straipsnyje: Ukrainanarystė ESderybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

TIESIOG ĮDOMU

TIESIOG ĮDOMU portretas
Ką ES gero gaus priėmę į savo vagių šaiką dar vienus tikrus banditus, kurie žudo savo tautiečius. Čia ir vėl teroristinė Amerika vadovaus visai tai ES DURNIŲ ŠAIKAI.

tai

tai portretas
kas liecia salis platinanciu ir parduodanciu ginklus jos yra pacios zmonijos gresme ar tai serbija nesvarbu pati zmonija tuejo sprest dabar pervelu nes pati zeme naikinama ir ti Dievas gali padaryt stebukla ko ir linkiu dar mastantiems ........

tik???

tik??? portretas
su kuo vyksta /derybos/ ? su artisu hazelionka ? gal su porosionu pardavusiu bidsuneliui zemes tai eurofon kales nekiauksi nes ju visu garsai nueis kartu su visa saika kartu su /valdovu/ i pati ju /vertybini/ pragara o siandien gensekas /brazauskis/lengvai zydams pardave tevyne kartu ir s seima sudare su jakov kedmi sutarti 75m paliekant kgb su visa zydu saika plustan ir naiknant jos gyventojus juk ir prie sovietu jie valde berija andropovs dusansky zinger o kas veze sibiran jei ne prokurore f kukliansky ir tai tiesa kurios nieks nemato pro vergo /akinius/ ss
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių