Ruošiant sveikatos sistemą karui padaryta pažanga, didžiausią nerimą kelia medikų rengimas

Ruošiant sveikatos apsaugos sistemą teikti paslaugas karo ar ekstremalios situacijos atveju, padaryta didžiulė pažanga, tačiau didžiausią nerimą kelia medikų rengimas ir motyvacija, sako Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas.

„Dabar matome didžiulį progresą, matome, kad (gydymo įstaigos – BNS) turi planus, turi strategijas, kai kur prasidėję mokymai, patalpos rengiamos, rezervinės įstaigos kaupia atsargas. Be abejo, trūksta lėšų, bet šiandien pamatėme pranešimuose, kad suplanuoti didžiuliai pinigai, paskirtos pagal atitinkamus lygius ligoninės, ką darys“, – trečiadienį po bendro Seimo Sveikatos reikalų bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų posėdžio žurnalistams sakė Antanas Matulas.

Kaip didžiausią problemą jis nurodė medikų rengimą ir jų trūkumą.

„Labiausiai reikia stiprinti medikų pasirengimą, kvalifikaciją, perkvalifikavimą“, – teigė Seimo komiteto pirmininkas.

Anot jo, kai kurios šalys per rezidentūrą iškart parengia dviejų artimų sričių specialistus ir tokiu būdu sprendžia problemą.

„Dabar, kada rezidentūros trunka ketverius–penkerius–šešerius metus, akivaizdu, kad tiek ilgai rengdami neturėsime ne tik karo medikų, bet ir padidėjus srautams neturėsime, kas galės aptarnauti tuos žmones. Ir dabar susiduriame su didžiulėmis problemomis, nėra, kaip užtikrinti tuos natūralius srautus, kurie dabar yra. Neduok Dieve, jeigu tie srautai padvigubės, patrigubės, kas teiks pagalbą?“ – kalbėjo A. Matulas.

Jo teigimu, apie tai bus kalbama su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
kazin kaip ruosiates kariauti kai santykis 1:70????????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių