JT: pusė milijono Gazos Ruožo gyventojų vis dar jaučia katastrofišką alkį

  • Teksto dydis:

Beveik pusė milijono žmonių Gazos Ruože vis dar jaučia „katastrofišką“ alkį, o bado pavojus tebėra didelis.

Prie atitinkamų išvadų antradienį prieita Jungtinių Tautų (JT) remiamame vertinime.

Integruoto aprūpinimo maistu etapų klasifikavimo (IPC) iniciatyvoje dalyvaujantys partneriai pažymėjo, kad kovą nuskambėjęs perspėjimas dėl neišvengiamo bado šiaurinėje palestiniečių teritorijos dalyje netapo realybe.

„Tačiau padėtis Gazos Ruože išlieka katastrofiška, o visame Gazos Ruože esama didelės ir nuolatinės bado rizikos“, – sakoma paskelbtoje ataskaitoje.

Joje tvirtinama, kad apie 495 000 žmonių, kurie, anot JT, sudaro maždaug 22 proc. Gazos Ruožo gyventojų, vis dar susiduria su „katastrofišku ūmaus maisto trūkumo lygiu“, dar žinomu kaip 5-asis IPC etapas.

Dar 745 000 žmonių laikomi išgyvenančiais ekstremalią maisto stygiaus situaciją.

JT Pasaulio maisto programa (WFP) pareiškė, kad naujoji ataskaita „piešia niūrų besitęsiančio alkio vaizdą“.

„Pagerėjimas rodo, ką gali padaryti didesnė prieiga. Didesnės maisto tiekimo į šiaurę apimtys ir mitybos paslaugos padėjo sumažinti pačius blogiausius alkio lygius, bet padėtis vis dar beviltiška“, – nurodė WFP.

Nepaisant to, organizacija perspėjo, kad situacija Gazos Ruožo pietuose blogėja.

„Dėl karo veiksmų Rafache gegužę buvo perkelta daugiau nei milijonas žmonių ir buvo smarkiai apribota humanitarinė prieiga“, – teigė WFP.

„Tuo tarpu saugumo vakuumas paskatino įstatymų nesilaikymą ir netvarką, o tai labai varžo humanitarines operacijas“, – tvirtino JT agentūra.

„Dabar WFP baiminasi, kad pietinę Gazos Ruožo dalį jau greitai gali ištikti tokie pat katastrofiški alkio lygiai, prieš tai fiksuoti šiauriniuose rajonuose“, – sakė WFP.

IPC yra iniciatyva, kurioje dalyvauja daugiau nei 20 partnerių, įskaitant vyriausybes, JT agentūras ir nevyriausybines organizacijas.


Šiame straipsnyje: IzraelisGazakarasbadas

NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
o lt valdzia toliau zydo subine buciuoja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių