Panevėžio sirgaliai nuščiuvo paskutinę rungtynių akimirką

„Rungtynių baigtį nulėmė ne pergalingas „Žalgirio“ žaidėjo metimas, o nesušvilpta pražanga“, – po pralaimėtos antros Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio dvikovos pareiškė Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas.

Išgelbėjo K. Hayesas

Kauno žalgiriečiai svečiuose 90:89 palaužė panevėžiečius ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0.

„Kalnapilio“ arenoje ketvirtą kėlinį likus žaisti truputį daugiau nei penkias sekundes, „7bet-Lietkabelis“ pirmavo 89:88, tačiau „Žalgiriui“ pavyko surengti sėkmingą ataką: po netikslaus Keenano Evanso metimo kamuolį atkovojęs Kevarriusas Hayesas paskutinę akimirką išplėšė pergalę.

Panevėžio komandos vyriausiojo trenerio N. Čanako nuomone, K. Hayesas, grumdamasis dėl kamuolio, prasižengė, tačiau teisėjai (dirbo Artūras Šukys, Juozas Barkauskas ir Gintaras Mačiulis) to neužfiksavo.

„Žalgirio“ žaidėjai pralaimėjo aikštės šeimininkams kovą dėl kamuolio 23:31, prasčiau mėtė tritaškius – atitinkamai 11/31 (35 proc.) ir 11/21 (52 proc.), tačiau rečiau klydo – 10:17.

„Varžovai žaidė jėgos krepšinį, neleido mums pajusti ritmo. Tačiau ketvirtą kėlinį suradome tinkamą kovos būdą“, – po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri.

Rytoj Kauno ir Panevėžio krepšininkai susitiks „Žalgirio“ arenoje.

Apie taktiką – skirtingai

Vakar antras pusfinalio rungtynes žaidė Vilniaus ekipos – „Wolves Twinsbet“ ir „Rytas“. Pirmą dvikovą 96:85 laimėjo „vilkai“.

Tokie mačai – tarsi šachmatų partija. Yra daug psichologinių niuansų, bet apskritai viskas svarbu.

„Tokie mačai – tarsi šachmatų partija. Yra daug psichologinių niuansų, bet taktika irgi svarbi, apskritai – viskas svarbu, – interviu lkl.lt sakė „Wolves Twinsbet“ legionierius latvis Artūras Žagaras. – Stengiuosi negalvoti apie trečią ar ketvirtą šios serijos akistatą, mėgaujuosi tuo, kas vyksta čia ir dabar.“

„Manau, mačas bus ilgas. Lems ne taktika, nes nei mes juos kažkuo nustebinsime, nei jie mūsų. Pagrindiniai veiksniai bus kova ir energija“, – prognozavo „Ryto“ puolėjas Gytis Radzevičius.

Karjerą tęs NCAA

Į JAV universitetus išvykusių jaunųjų žalgiriečių gretas papildė 20-metis puolėjas Dovydas Butka.

204 cm ūgio krepšininkas karjerą tęs NCAA lygoje rungtyniaujančioje „Pepperdine Waves“ komandoje.

Šį sezoną D. Butka rungtyniavo su dviguba licencija – Nacionalinės krepšinio lygos („7bet-NKL“) ir „Betsafe-LKL“, debiutavo pagrindinėje „Žalgirio“ ekipoje.

Dovydą į Pepperdine'o universitetą pakvietė neseniai „Waves“ vyriausiuoju treneriu tapęs lietuvių kilmės krepšinio specialistas Edas Schillingas. Jo štabe – dar vienas puikiai lietuviams pažįstamas veidas: buvęs žalgirietis Tyusas Edney.

Anapus Atlanto mokysis ir sportuos buvęs „Žalgirio-2“ vidurio puolėjas devyniolikmetis 212 cm ūgio Matas Vokietaitis, o jo bendražygiu „Florida Atlantic“ universiteto komandoje bus aštuoniolikmetis 210 cm ūgio Mantas Kočanas.


Rezultatas

„7bet-Lietkabelis“–„Žalgiris“ 89:90 (22:16, 17:22, 29:23, 21:29). 2 638 žiūrovai. D. Sirvydis (2/8 tritaškių, 6 atkovoti kamuoliai, 4 klaidos) ir G. Orelikas (5/6 tritaškių, 5 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai) po 19 taškų, D. Gagičius 17 (4 atkovoti kamuoliai, 5 klaidos), D. Bičkauskis 13 / K. Evansas 27 taškai (5/9 tritaškių, 29 naudingumo balai), L. Birutis (5 atkovoti kamuoliai) ir L. Lekavičius (4/4 tritaškių) po 14, E. Ulanovas 13 (5 rezultatyvūs perdavimai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Kauno klubo lietuviai turi tam bukam plaukikui išaiškinti kada, kur ir kaip prasižengti, nes teisejai ne visada bus akli ir dovanos pergale prakištose rungtynese. Ir nors panevežieciai žaidžia grubiai bei su daug vaidybos, sekmadieni baliejinsiu už juos, nors esu kaunieciu fanas. Reikia , kad mažai galvojancius [ ar del susikaupimo metant baudas, ar daug pirmaujant ir prarandant koncentracija, ar del ne vietoje bauduojant...] nubaustu, kad ir nelabai švariai [ kaip serbai ] žaidžiantieji...

Vandensvydi zaide

Vandensvydi zaide portretas
Zalgiris su Lietkabeliu pagal k.diena?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių