Lietuva turi naują NBA žaidėją – naujokų biržoje pašauktas devyniolikmetis M. Buzelis

JAV gimusį ir augusį, bet Lietuvai atstovauti pasirinkusį Matą Buzelį vienuoliktu šaukimu į komandą pasikvietė Čikagos „Bulls“. 

Pagal ekspertų prognozes M. Buzelį penktuoju šaukimu pasirinkti turėjo Detroito „Pistons“ klubas.

M. Buzelis atstovaus vieną iš tituluočiausių NBA komandų, kurią į skambias pergales kadaise vedė tokie žaidėjai kaip Michaelas Jordanas, Scottie Pippenas bei  Dennisas Rodmanas.

208 centimetrų ūgio puolėjas užaugo būtent Čikagoje, todėl išgirdęs savo pavardę neslėpė emocijų.

„Aš palaimintas, žmogau, – sakė sportininkas iškart po to, kai buvo pašauktas. – Šito aš ir norėjau. Aš norėjau būti čia. Ačiū „Bulls“ organizacijai. Aš pasiruošęs dirbti, aš tam gimiau“.

Lemiamą skambutį dėl M. Buzelio kvietimo atliko lietuvis Artūras Karnišovas, „Bulls“ organizacijoje užimantis operacijų vykdomojo viceprezidento pareigas.

M. Buzelis tapo vienu iš aukščiausiai pašauktu lietuviu. 2016 metais irgi vienuoliktu šaukimu buvo pakviestas Domantas Sabonis.

Iš visų Lietuvos krepšininkų aukščiausiu šaukimu pakviestas Jonas Valančiūnas – jį 2011 metais penktu numeriu pasirinko Toronto „Raptors“.

Nors gimęs ir augęs už Atlanto, M. Buzelis jau ne kartą yra išreiškęs norą atstovauti Lietuvos krepšinio rinktinę tarptautiniuose turnyruose. Jis tiki, kad Lietuvos marškinėlius galės apsivilkti jau kitais metais.

Praėjusiame sezone M. Buzelis žaidė G-lygos „Ignite“ komandoje, kurioje rinko po 14.1 taško, atkovodavo po 6.6 kamuolio bei išdalindavo po 1.9 rezultatyvius perdavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuolis! Gimes ir auges JAV, bet sneka lietuviskai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių