Kurčiosios krepšininkės – tarp keturių pajėgiausių rinktinių Europoje

  • Teksto dydis:

Antradienis Europos kurčiųjų vyrų ir moterų krepšinio čempionatuose Ispanijoje buvo itin džiugus abiems Lietuvos rinktinėms.

Moterys, įveikusios lenkes po fantastinės kovos 60:55 (13:22, 11:14, 20:9, 16:10), iškovojo bilietą į pusfinalį, vyrai paskutinėse grupės rungtynėse sutriuškino Ispanijos rinktinę 93:47 (23:20, 16:7, 28:10, 26:10).

Lietuvos ir Lenkijos moterų ekipų susitikimo pradžia ir įvykiai iki trečiojo kėlinio vidurio kėlė nerimą mūsų šalies rinktinės aistruoliams. Lenkės pradėjo rungtynes pelnydamos 11 „sausų“ taškų. Lietuvos krepšininkėms buvo pavykę sumažinti skirtumą iki 6 taškų – 9:15, tačiau varžovės ir vėl nutolo 22:11.

Antrajame ketvirtyje vaizdas buvo panašus ir dar labiau nelinksmas. Kaimynės įgijo 14 taškų pranašumą – 27:13, 35:21. Po dviejų ketvirčių lenkės šypsojosi – 36:24.

Visai kitoks žaidimas vyko po pertraukos. Lietuvės suaktyvino gynybą, pačios ėmė pataikyti iš įvairių padėčių ir likus žaisti dešimt minučių varžovių persvara tebuvo vienas taškas – 45:44.

Paskutiniame kėlinyje Lenkijos žaidėjos dar kurį laiką vis buvo priekyje. Artėjant susitikimo pabaigai Lietuvos ekipos sirgaliai sulaukė to, ko laukė – Rugilė Vosyliūtė persvėrė rezultatą – 52:51. Lenkės į tai atsakė tritaškiu ir vėl teko išgyventi neramias minutes. Po to, kai Gražina Jočytė dar kartą išvedė lietuves į priekį 56:54, Andriaus Vaicekausko auklėtinės sugebėjo išlaikyti trapų pranašumą ir triumfuoti nuaidėjus finalinei sirenai.

Lietuvos rinktinėje rezultatyvumu išsiskyrė trijulė: Gražina Jočytė – 18 taškų, Ramunė Eskertaitė – 15, Justina Burbaitė–Mačiulienė – 14.

Patekusios į pusfinalį Lietuvos krepšininkės jau yra arti medalių. Šiame etape mūsų rinktinė susitiks su italėmis. Būtent Italijoje 2021 m. lietuvės tapo Senojo žemyno pirmenybių prizininkėmis – iškovojo bronzą.

Lietuvos vyrai nuo pirmųjų minučių dominavo aikštelėje ir gana greitai susikrovė dviženklę persvarą. Tačiau dar iki pirmojo kėlinio pabaigos ji taip pat greitai ir išgaravo.

Iki didžiosios pertraukos ispanai dar bandė priešintis, o trečiajame kėlinyje sudėjo ginklus. Mūsų ekipos strategas Rolandas Rakutis suteikė progos pažaisti visiems krepšininkams. Visi jie pelnė taškus. Rezultatyvumu išsiskyrė į Lietuvos rinktinę grįžęs Gediminas Žukas, surinkęs 22 taškus. Lukas Gužauskas ir Giedrius Švedas pelnė po 11 taškų.

Lietuvos penketukas savo grupėje laimėjo visus tris susitikimus ir tvirtai užėmė pirmąją vietą. Suo kuo teks žaisti ketvirtfinalyje atsakys trečiadienį vyksiančios paskutinės kitos grupės rungtynės, kuriose susirems be pergalių esančios Lenkijos ir Izraelio ekipos. Lietuviai birželio 27 d. žais su šios poros pralaimėtoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių