Australus įveikę kanadiečiai užsitikrino vietą kitame olimpinio krepšinio turnyro etape

Olimpinio krepšinio turnyre A grupėje susitiko Kanados ir Australijos nacionalinės rinktinės.

Antrąją pergalę įsirašė kanadiečiai (2–0), atkakliose rungtynėse 93:83 (26:28, 19:21, 27:21, 21:13) įveikę Australijos (1–1) rinktinę, kuriems tai buvo pirmoji nesėkmė.

Trečiajame ture A grupėje, kuri ekspertų pavadinta „mirtininkų“, kanadiečiai žais su Ispanija (1–1), o australams teks graikų (0–2) ir Giannio Antetokounmpo išbandymas.

Pirmoji rungtynių pusė buvo apylygė, australai turėjo šiokį tokį pranašumą, tačiau toli pabėgti negalėjo. Po antrojo kėlinio jie turėjo trapią 4 taškų persvarą.

Antroje pusėje kanadiečiai perjungė gynybos pavarą į aukštesnę ir ėmė dusinti savo varžovus. Tiesa, australai laikėsi rungtynėse dėl puikiai puolime kovojamų kamuolių. Kanados rinktinės suaktyvinta gynyba davė vaisių paskutiniajame kėlinuke, kai savo priešininkams jie leido pelnyti vos 13 taškų.

Nugalėtojų gretose geriausias buvo R.J. Barretas, surinkęs 28 naudingumo balus, pelnęs 24 taškus, 7 sykius asistavęs komandos draugams ir atkovojęs 7 kamuolius. Jam geriausiai talkino Shai‘us Gilgeousas-Alexanderis, įmetęs 16 taškų ir surinkęs 21 naudingumo balą.

Australams daugiausiai pelnė Joshas Giddey – 19 taškų. Taip pat jo sąskaitoje 7 atkovoti kamuoliai ir 6 rezultatyvūs perdavimai bei 20 naudingumo balų. Net 27 naudingumo balus surinko buvęs „žalgirietis“ Jockas Landale'as. Jo sąskaitoje – 16 taškų ir 12 atkovotų kamuolių, iš kurių pusė – po varžovų krepšiu.

Kanada: R.J. Barrettas 24 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), Dillonas Brooksas ir Shai‘us Gilgeousas-Alexanderis – po 16, Luguentzas Dortas 11.

Australija: Joshas Giddey 19 (7 atk. kam., 6 rez. perd.), Jockas Landale‘as 16 (12 atk. kam.), Dante Exumas 15, Dysonas Danielsas 10 (6 atk. kam.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių