Lietuvos futbolo rinktinės treneris: kartais favorito rolė duoda neigiamą įtaką

  • Teksto dydis:

Europos futbolo čempionate liko išaiškinti tik vieną, bet patį svarbiausią dalyką – kas taps čempionais.

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas laukia intriguojančio finalo tarp Anglijos ir Ispanijos, tačiau neslepia, kad yra kažkiek ir liūdna, jog tokia sporto šventė jau greitai baigsis.

Po emocingai pasibaigusių Europos futbolo čempionato pusfinalių, dabar turnyre kelios ramesnės dienos.  

Štai, pavyzdžiui, Anglijos rinktinės žaidėjai prieš treniruotę atsipalaidavo baseinuose.  

Sunkiai Europos pirmenybėse įsibėgėję anglai galiausiai ir vėl prasibrovė į čempionato finalą, o jame laukia galingai žaidžianti Ispanijos rinktinė.  

„Visų pirma, labai gaila, kad į pabaigą. Beliko tik vienos rungtynės. Čempionatas buvo, manau, tikrai geras, įspūdingas. Daug rungtynių su nenuspėjamais rezultatais“, – savo nuomone dalinosi Lietuvos futbolo rinktinės vyr. treneris E. Jankauskas. 

Anot E. Jankausko, prognozuoti, kas laimės Europos čempionų titulą itin sunku. Nepaisant to, kad Anglija ir Ispanija finalą pasiekė demonstruodamos skirtingo lygio žaidimą.  

„Labai atsargiai žiūrėčiau į favoritus finale. Kadangi finalas jau tokios rungtynės, kur kartais ta favorito rolė kaip tik duoda neigiamą įtaką, neigiamą emocinę apkrovą. O žiūrint iš emocinės pusės, manau, kad anglai yra netgi geresnėje padėtyje“, – teigė Lietuvos futbolo rinktinės vyr. treneris.

Vis dar neaišku, kas taps ir geriausiu turnyro žaidėju. Anot E. Jankausko, juo turėtų tapti čempionų komandos narys.

Rinktinės treneris neatmeta, kad tai gali būti ir šešiolikmetis futbolo vunderkindas Laminas Yamalis. O žiniasklaidoje jau pasirodė informacija, kad už Barselonos klubui priklausantį ispanų talentą „Paris Saint Germain“ komanda siūlė net ketvirtį milijardo eurų, tačiau sandoris buvo atmestas.  

„Ko gero, geriausias žaidėjas turės būti išrinktas iš laimėjusios komandos. Jeigu Ispanijos rinktinė nugalės, aš neabejoju, kad L. Yamalis ir bus tas geriausias žaidėjas. Na, galbūt jis arba Rodri ar Dani Olmo“, – sakė vyras. 

Jau beveik mėnesį Vokietijoje besitęsiančiame čempionate apsilankyti spėjo ir pats Lietuvos futbolo rinktinės treneris. E. Jankauskas stebėjo grupės rungtynes tarp Rumunijos ir Slovakijos.  

„Nuostabi šventė, sirgalių palaikymas. Manau, kad turbūt tą įspūdį ir daro tos minios žmonių. Nemačiau kažkokių didelių incidentų tose rungtynėse“, – pasakojo treneris. 

Šiais metais Vokietijoje vykstančiame Europos futbolo čempionate jau apsilankė beveik trys milijonai aistruolių. Ir tai yra istorinis, rekordinis sirgalių skaičius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių