Aukščiausias pasiekimas nepriklausomos Lietuvos istorijoje – Europos čempionate debiutavo lietuvis

Sekmadienį, birželio 16 d., Europos futbolo čempionate debiutavo futbolo teisėjas KU alumnas Donatas Rumšas. Nepriklausomos Lietuvos istorijoje tai pirmas kartas, kai žemyno pirmenybėse dirba mūsų šalies atstovas.

Europos futbolo čempionate iš viso darbuojasi 18 teisėjų brigadų iš visos Europos. Lietuvos atstovas D. Rumšas čempionate paskirtas ketvirtuoju teisėju.

„Labai džiaugiamės šiuo pasiekimu, didžiuojamės, kad pavyko to pasiekti. Po debiuto dar nespėjom susivokti, ruošiamės antrosioms rungtynėms“, – džiaugėsi KU alumnas D. Rumšas.

2011 m. D. Rumšas baigė statybos inžinerijos bakalauro studijas Klaipėdos universitete. Jis iki šiol futbolo teisėjo darbą derina su vienos statybų  bendrovės projektų vadovo pareigomis.

KU Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto Jūrų inžinerijos katedros vedėja doc. dr. Rima Mickevičienė, kuri 2011 m. buvo fakulteto dekanė, visos universiteto bendruomenės vardu sveikina sportininką su išskirtiniais pasiekimais.

„Džiaugiamės ir didžiuojamės absolvento pasiekimais, linkime sėkmės teisėjaujant Europos futbolo čempionate. Tikimės, kad įgytas inžinerinis išsilavinimas prisidės prie tikslių sprendimų, vertinant geriausių futbolo žaidėjų ir jų trenerių veiksmus“, – D. Rumšą sveikino doc. dr. R. Mickevičienė.

D. Rumšas sako, kad žaidžiant futbolą, treniruojant ar vertinant futbolininkus galima pasiekti gerų rezultatų ir sukurti sėkmingą karjerą.

„Galimybių yra labai daug. Viskas priklauso nuo žmogaus, kuris nori tai daryti. Jeigu jam futbolas teikia malonumą ir džiaugsmą – viskas pavyks ir pasiseks. Labai laukiame naujų teisėjų“, – sakė D. Rumšas.

Išskirtiniais KU alumno pasiekimais džiaugėsi ir KU Sveikatos mokslų fakulteto Sporto, rekreacijos ir turizmo katedros vedėja prof. dr. Asta Šarkauskienė. Ji skatina rinktis KU siūlomą Laisvalaikio sporto bakalauro programą, kurios viena iš siūlomų specializacijų – futbolas.

„Studijų procese yra integruojamos Lietuvos futbolo federacijos ir futbolo klubo „Barselona“ žinios bei patirtys. Tai reikšmingas kokybinis šuolis aukštyn futbolo trenerių rengime. Tikiuosi, kad jų auklėtiniai bus ta jėga, kuri padarys proveržį Lietuvos futbole“, – apie studijų galimybes pasakojo prof. dr. A. Šarkauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių