VTEK: Švenčionių mero elgesys pakerta pasitikėjimą valstybės tarnyba

Antradienį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė pavesti Švenčionių rajono tarybai vertinti pernai lapkritį Varšuvoje, kaip įtariama, neblaivių išlaipintų iš lėktuvo mero Vytauto Vigelio ir bendrakeleivių elgesį.

Kartu su „darbiečiu“ V.Vigeliu tuomet keliavo Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Vietos ūkio skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius bei savivaldybės valdomos bendrovės „Švenčionių švara“ direktorius Kazimieras Džiaukštas, nurodo VTEK.

Komisija tvirtino neturinti įgalinimų vertinti jų elgesio, bet išsakė nuomonę, kad meras ir jo bendrakeleiviai elgėsi neetiškai.

„Komisijos kategoriška nuomone, minėtų asmenų veiksmai yra neetiški ir pakerta pasitikėjimą valstybės tarnyba“, - rašoma VTEK pranešime.

Į VTEK kreipėsi Švenčionių rajono savivaldybės tarybos Kontrolės komitetas, teigęs, kad minėtas trejetas ketino skristi į Paryžiuje organizuojamą parodą, tačiau buvo išlaipinti Varšuvoje iš orlaivio neblaivūs. Jie, kaip teigiama, priekabiavo prie orlaivio stiuardesės bei buvo nubausti administracine nuobauda.

VTEK nuomone, V.Vigelio elgesį pagal Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatas turėtų vertinti Švenčionių rajono savivaldybės tarybos etikos komisija. Be to, minėtoji komisija turėtų organizuoti J.Urbanavičiaus elgesio vertinimą pagal Valstybės tarnautojų veiklos etikos taisyklių nuostatas ir K.Džiaukšto veiksmų etinį vertinimą. To padaryti pati VTEK, kaip minėta, negali.

Pernai lapkritį V.Vigelis, J.Urbanavičius ir K.Džiaukštas skrido į komunalininkų konferenciją Paryžiuje, tačiau jos nepasiekė - atskridę iki Varšuvos apsisuko ir grįžo atgal į Lietuvą. Kalbas, kad jie galėjo būti neblaivūs ir dėl to išlaipinti iš lėktuvo, V.Vigelis neigė.

Oro linijos „LOT Polish Airlines“ patvirtino Švenčionių politikams, kad šio rajono savivaldybės meras Varšuvos oro uoste pasirodė neblaivus ir drumstė viešąją tvarką, tad jam su bendrakeleiviais nebuvo leista skristi į Paryžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių