Opozicija reiškia nepasitikėjimą Šilutės meru

Šilutės rajono savivaldybės tarybos mažuma, nesulaukusi iš Šilutės mero viešo Administracijos direktoriaus netinkamo darbo įvertinimo, reiškia nepasitikėjimą Šilutės merui Virgilijui Pozingiui ir nutarė inicijuoti jo atstatydinimo iš užimamų pareigų procedūrą.

Trečiadienį Šilutės rajono savivaldybės tarybos mažuma (opozicija) išplatino pareiškimą žiniasklaidai, Šilutės rajono savivaldybės tarybai, Šilutės rajono savivaldybės bendruomenei, kuriame išdėstė savo poziciją dėl ko reiškia nepasitikėjimą Šilutės merui Virgilijui Pozingiui ir inicijuoja jo atstatydinimo iš užimamų pareigų procedūrą. Pareiškimą pasirašė opozicijos lyderis Arvydas Jakas, tarybos nariai Algirdas Balčytis ir Raimondas Plikšnys, rašo siluteszinios.lt.

Opozicijos pareiškime rašoma, 2010 m. vasario mėn. 25 d. Šilutės rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu opozicijos pirmininkas tarybos narys Arvydas Jakas tarybos reglamento nustatyta tvarka viešai paprašė savivaldybės mero Virgilijaus Pozingio, kad jis, remdamasis Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo mero kompetencijai priskirtomis nuostatomis, viešai  įvertintų savivaldybės administracijos direktoriaus Šarūno Laužiko nuolatinius įstatymų pažeidimus, administruojant savivaldybės biudžeto asignavimus, ignoruojant viešojo administravimo įtvirtintus nepiktnaudžiavimo valdžia principus, nesilaikant viešųjų pirkimų reikalavimų.

Šilutės rajono savivaldybė yra gavusi oficialius šiuos įstatymų pažeidimus patvirtinančius dokumentus iš Lietuvos Respublikos vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnybos, Viešųjų pirkimų tarnybos. Su šiais dokumentais ir reikalavimais yra susipažinęs ir savivaldybės meras Virgilijus Pozingis.  Tačiau savivaldybės direktorius Š. Laužikas, pasinaudodamas viešu ir oficialiu savivaldybės internetiniu puslapiu www.silute.lt, savaip interpretuodamas įstatymus bei komentuodamas savivaldybės administracijos ir savo, kaip administracijos direktoriaus veiklą, nuolat   klaidina rajono gyventojus.

2010 m. kovo 24 d. Šilutės rajono savivaldybės tarybos mažumos (opozicijos) atstovai Arvydas Jakas, Raimondas Plikšnys ir Algirdas Balčytis surengtoje spaudos konferencijoje informavo žiniasklaidos atstovus apie neskaidrią savivaldybės administracijos direktoriaus veiklą ir nepakankamą bei neatsakingą savivaldybės mero Virgilijaus Pozingio administracijos direktoriaus kontrolę, įgyvendinant Vyriausybės ir savivaldybės tarybos sprendimus.

Tarybos opozicijos netenkina dabartinė valdančiosios daugumos vykdoma politika ir neskaidri rajono mero bei administracijos direktoriaus veikla, kai nesilaikoma viešųjų pirkimų įstatymo reikalavimų; neteisėtai administruojamos savivaldybės biudžeto lėšos; pažeidinėjami LR Teritorijų planavimo įstatymo reikalavimai; socialiai pažeidžiamos gyventojų teises ir interesai, vykdant vietinę rinkliavą už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą; neatsižvelgiama į rajono miesto ir kaimo verslo reikalavimus mažinti nekilnojamojo turto mokesčio dydį, naikinami smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo bei kaimo rėmimo fondai; nuolat didinama mokestinė našta gyventojams.

Atsižvelgdami į tai, savivaldybės tarybos mažuma (opozicija) yra įsitikinusi, kad Šarūnas Laužikas nebegali toliau užimti savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų.

Tačiau 2010 m. kovo 25 d. Šilutės savivaldybės tarybos posėdyje savivaldybės meras Virgilijus Pozingis,  neišdėstęs savo pozicijos dėl administracijos direktoriaus neskaidrios veiklos, tik patvirtino, kad toleruoja esamą padėtį  rajone ir valdančiųjų vykdomą politiką, nesilaiko Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 20 straipsnio 2 dalies 11 punkto ir 29 straipsnio 3 dalies reikalavimų, nekontroliuoja ir neužtikrina šiame įstatyme įtvirtinto vietos savivaldos viešojo administravimo veiklos skaidrumo principo įgyvendinimo.   

Todėl mes, savivaldybės tarybos nariai, atsakingai pareiškiame, kad nepasitikime dabartiniu Šilutės rajono savivaldybės meru Virgilijumi Pozingiu ir inicijuojame jo atstatydinimo iš užimamų pareigų procedūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių