I.Degutienė gali paprašyti E.Žiobienės atsistatydinti

Penktadienį Drąsiaus Kedžio šalininkus priėmusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė pažadėjo, kad susitiks su Vaiko teisių apsaugos kontroliere Edita Žiobiene ir bandys spręsti iškilusias problemas.

Vienas iš šių problemų sprendimo būdų – E.Žiobienei gali būti pasiūlyta pačiai atsistatydinti iš užimamų pareigų.

„Seimo pirmininkė mums pažadėjo, kad susitiks su E.Žiobiene ir pati pasiūlys jai atsistatydinti, sakė, kad Vaiko teisių kontrolierė yra protinga moteris ir pati turėtų suprasti, kad su savo pareigomis nelabai susitvarko“, - portalui 1diena.lt po susitikimo su I.Degutiene sakė piketuotojų prie Seimo į jį deleguotos atstovės.

„Seimo pirmininkė išklausė vienos pusės priekaištus E.Žiobienei, ji inicijuos susitikimą su ja ir kalbės, kaip galima išspręsti susidariusias problemas ir tada ieškos geriausio sprendimo. Jis gali būti ir toks,“ – patvirtino I.Degutienės atstovas spaudai Juozas Ruzgys.

Be to, pasak J.Ruzgio ir susitikime su Seimo pirmininke dalyvavusių D.Kedžio šalininkų, I.Degutienė pabrėžė, kad įstatymo nuostata, jog Vaiko teisių apsaugos kontrolieriumi gali būti paskirtas žmogus turintis ne mažiau kaip 10 metų teisininko darbo stažą, yra visiška nesąmonė.

Jos nuomone, tokias pareigas turėtų užimti pedagogas arba socialinis pedagogas, dirbantis su vaikais ir žinantis jų problemas.

Penktadienį prie Seimo rūmų susirinkę D.Kedžio šalininkai reikalavo, kad E.Žiobienė iš užimamų pareigų būtų atleista skubiai. Visą vasarą po peticija, reikalaujančia šios valstybės tarnautojos atleidimo, buvo renkami parašai ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Apie 40 tūkst. žmonių parašų Seimo pirmininkei jau buvo išsiųsta anksčiau, penktadienį įeikta dar apie 750 E.Žiobienės darbu nepatenkintų žmonių parašų. Ši peticija bus svarstoma Peticijų komisijoje.

Nors prasidės piketui dar nebuvo aišku, ar protestotojų dalyvius dėl įtemptos dienotvarkės I.Degutienė galės priimti, tačiau ji vis dėlto rado jiems laiko. Šis susitikimas tęsėsi apie 40 minučių.

„Pokalbis buvo labai konkretus ir draugiškas. Supratome, kad I.Degutienė nėra abejinga D.Kedžio dukrelės likimui, be to ji labai norėtų išgirsti kur ir  su kuo dabar yra antroji mergaitė. Ji E.Žiobienės teiravosi, kas žinoma apie Violetos Naruševičienės dukrą, tačiau šios atsakymas buvo trumpas, kad informacijos apie ją nėra“, - po susitikimo su Seimo pirmininke įspūdžiais dalinosi D.Kedžio šalininkų atstovai.       



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių