Ukraina: per Rusijos išpuolius apgadinta energetikos objektų

  • Teksto dydis:

Rusija praėjusią naktį į Vakarų Ukrainą paleido keliolika atakos dronų ir padarė žalos energetikos objektams netoli sienos ir šalies centre, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Pareigūnai anksčiau paskelbė, kad visą dieną įvairiose vietose bus nutrauktas elektros tiekimas, siekiant sumažinti spaudimą elektros tinklui po pražūtingų Rusijos atakų prieš Ukrainos elektrines.

„Naktį priešas atakavo energetikos objektą centriniame regione. Buvo apgadinta dalis įrangos“, – teigė Energetikos ministerija. Ji pridūrė, kad į įvykio vietą buvo iškviesta policija ir gelbėjimo tarnybos.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis šį mėnesį sakė, kad dėl Rusijos dronų ir raketų atakų Ukrainos elektros gamybos pajėgumai sumažėjo perpus, palyginti su situacija prieš metus.

Jis paragino sąjungininkus atsiųsti Ukrainai daugiau oro gynybos sistemų, kad būtų galima atremti sistemingus išpuolius prieš ypatingos svarbos infrastruktūrą.

Naktį priešas atakavo energetikos objektą centriniame regione. Buvo apgadinta dalis įrangos.

Kremlius teigia, kad jo pajėgos nesitaiko į civilius gyventojus ar civilinę infrastruktūrą, tačiau Rusijos kariuomenė yra sakiusi, kad vykdo atsakomąsias atakas prieš energetikos objektus.

Ukrainiečių Energetikos ministerija pranešė, kad vakariniame Lvivo regione per apšaudymą buvo pažeista elektros perdavimo linijų ir elektros įrangos.

Vakarinio regiono, kuris ribojasi su Lenkija, gubernatorius sakė, kad per naktinius išpuolius buvo sužeisti du 47-erių ir 70-erių civiliai gyventojai.

Oro pajėgos pranešė, kad oro gynybos sistemos naktį numušė 19 iš 21 Rusijos paleisto atakos drono.

Šią savaitę energetikos pareigūnai įspėjo, kad artimiausiomis savaitėmis gali padaugėti planinių ir avarinių elektros tiekimo nutraukimų. Pareigūnai teigia, kad pažeistų elektrinių remonto darbai gali užtrukti kelerius metus ir kainuoti milijonus eurų.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeapgadinta energetikos objektųRusijos išpuoliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių