J. Bidenas: Rusija Ukrainoje niekada nepasieks savo tikslų

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Joe Bidenas pasmerkė masinį antpuolį raketomis ir dronais, kurį Rusija pirmadienį įvykdė Ukrainoje, teigiama Baltųjų rūmų spaudos tarnybos išplatintame pranešime.

„Griežčiausiais žodžiais smerkiu Rusijos tęsiamą karą Ukrainoje ir jos pastangas artėjant rudeniui panardinti ukrainiečius į tamsą. Noriu pasakyti aiškiai – Rusija Ukrainoje savo tikslų niekada nepasieks, o ukrainiečių dvasios niekas niekada nepalauš“, – pranešime teigė J. Bidenas.

JAV prezidentas atkreipė dėmesį, kad Rusija spiečiais raketų ir nepilotuojamųjų orlaivių atakavo Ukrainos miestus ir energetikos infrastruktūrą, žudydama civilius ir smogdama daugiau nei dviem dešimtims kritiškai svarbių energetikos objektų.

„Jungtinės Valstijos toliau vadovaus daugiau nei 50 Ukrainą remiančių šalių koalicijai. Ši koalicija teikia Ukrainai itin reikalingą karinę įrangą, įskaitant oro gynybos ir oro taikinių perėmimo sistemas. (...) Jungtinės Valstijos taip pat perduoda Ukrainai energetinės įrangos, kad padėtų jai suremontuoti savo sistemas ir sustiprinti Ukrainos elektros tinklų atsparumą“, – pabrėžė Amerikos prezidentas.

Jis pakartojo prezidentui Volodymyrui Zelenskiui rugpjūčio 23 d. pasakytus žodžius, kad JAV toliau tvirtai remia Ukrainai.

„Ukraina toliau yra laisva, suvereni ir nepriklausoma šalis, o Ukrainos pajėgos kiekvieną dieną kovoja, gindamos savo tėvynę ir savo laisvę. Jungtinės Valstijos rems Ukrainos liaudį, kol ji laimės“, – rašoma pranešimo pabaigoje.

Pirmiau buvo pranešta, kad rugpjūčio 26 d. nuo rusų raketinės atakos prieš Ukrainos energetikos infrastruktūrą nukentėjo 15 regionų. Mažiausiai septyni žmonės žuvo, dar 47 buvo sužeisti. Keliuose regionuose buvo patvirtinta energetikos infrastruktūrai padaryta žala.

Tą pačią dieną Baltųjų rūmų Nacionalinės saugumo tarybos patarėjas Johnas Kirby‘is komentuodamas šį išpuolį pasakė, kad Jungtinės Valstijos stengiasi rasti daugiau oro taikinių perėmimo priemonių ir oro gynybos sistemų, ne tik savo viduje, bet ir sąjungininkų ir partnerių šalyse, kad galėtų suteikti jas Ukrainai.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeJAVJoe Bidenasparama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių