Donecke galingas sprogimas ištaškė Liaudies milicijos vadovo automobilį

Penktadienio vakarą Donecko centre nugriaudėjo galingas sprogimas. Incidentas įvyko netoli apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos vyriausybės pastato apie 19 val.

Sprogimo banga buvo girdima visame mieste.

Portalas lenta.ru pranešė, kad per sprogimą žmonės nenukentėjo, o įvykio vietoje dirba Ekstremalių situacijų ministerijos pareigūnai.

Donecko liaudies respublikos vadovas Denisas Pušilinas telekanalui „Rossija 24“ papasakojo apie miesto centre įvykusį sprogimą.

D.Pušilinas teigė, kad Donecke susprogdintas automobilis priklauso Liaudies milicijos vadovui Denisui Sinenkovui, o pats D.Sinenkovas nenukentėjo.

Anot D.Pušilino, pastarasis nenukentėjo tik laimingo atsitiktinumo dėka.

Naujienų agentūrų išplatintose nuotraukose matyti, kad iš automobilio liko tik metalo laužo krūva.

Rytų Ukrainoje, prorusiškų separatistų kontroliuojamose teritorijose, paskelbtos civilių gyventojų evakuacijos. JAV vyriausybė penktadienį pareiškė, kad prorusiškų separatistų kontroliuojamose teritorijose Rytų Ukrainoje paskelbtos civilių gyventojų evakuacijos yra Maskvos surežisuotas „ciniškas“ žingsnis, siekiant nukreipti dėmesį nuo, kaip baiminasi Vakarai, Rusijos planuojamo įsiveržimo į kaimyninę šalį.

Donbaso separatistų paskelbtų niekieno nepripažintų „liaudies respublikų“ lyderiai anksčiau penktadienį paskelbė evakuosiantys į Rusiją tūkstančius gyventojų, esą iškilus grėsmei dėl Kijevo vyriausybės pajėgų vykdomų apšaudymų.

„Tokio pobūdžio pareiškimai yra tolesni mėginimai melu ir dezinformacija užtemdyti faktą, kad Rusija yra agresorė šiame konflikte“, – Vokietijoje prasidedančios Miuncheno saugumo konferencijos kuluaruose žurnalistams sakė viena JAV Valstybės departamento atstovė.

„Taip pat ciniška ir žiauru naudotis žmonėmis kaip įkaitais, siekiant nukreipti pasaulio dėmesį nuo fakto, kad Rusija stiprina savo pajėgas ruošdamasi puolimui“ prieš Ukrainą, pridūrė ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

P1d0raškoms

P1d0raškoms portretas
Rusu nususe fasistai lauk is Ukrainos!

Vasiokas

Vasiokas portretas
Pušila rusiškas fašistas susprogdino tuščią savo gaziką dabar kaltę vers ukrainiečiams, čiumosnikas, nėra jo ir pridurti.

Taip

Taip portretas
Taikus teroristiniai aktai kaip ir Luganske du kartus susprogdintas dujotiekis pastotis ir vandentiekiai:(
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių