Dėl įtariamo kyšininkavimo Ukrainoje suimtas energetikos viceministras

  • Teksto dydis:

Ukrainoje kartu su trimis įtariamais bendrininkais buvo suimtas vienas iš energetikos viceministrų, kaltinamas paėmęs pusės milijono eurų kyšį, pirmadienį pranešė Ukrainos saugumo tarnyba SBU.

Viceministras, kurio SBU neįvardijo, kaip įtariama, reikalavo kasybos pramonės pareigūnų sumokėti jam už įrangos perkėlimą iš kasyklų fronto linijoje esančiame rytiniame Donecko regione į vieną anglies baseiną Vakarų Ukrainoje.

„Įranga, apie kurią kalbama, yra unikali ir reta, priklausanti vienai iš valstybinių anglių kompanijų, įsikūrusiai aktyviausioje rytinio fronto zonoje – Pokrovske“, – sakoma SBU pareiškime.

„2024-ųjų pavasarį pramonės atstovai kreipėsi į šį energetikos viceministrą, kad gautų leidimą evakuoti įrangą iš karo zonos ir naudoti ją vieno vakarinio regiono kasyklose“, – nurodoma pranešime.

„Tačiau pareigūnas, į kurio pareigas įėjo kasybos įrangos saugojimas, pareikalavo pinigų už jos išvežimą“, – sakoma jame.

Pareiškime teigiama, kad viceministras paėmė kyšį padedamas trijų įtariamų bendrininkų, kurie visi buvo sučiupti po to, kai ministras gavo dalį kyšio.

SBU paskelbė nuotraukas, kuriose matyti, kaip pareigūnai keturis įtariamuosius suima, bet neatskleidė jų tapatybės. Įtariamųjų veidai nuotraukose buvo paslėpti.

Tačiau Ukrainos opozicijos deputatas Jaroslavas Železniakas teigė, kad sulaikytas Oleksandras Cheila, vienas iš energetikos viceministrų.

Vėliau Ukrainos ministrų kabinetas išleido įsakymą atleisti O. Cheilą iš pareigų, sakoma vyriausybės kanale platformoje „Telegram“.

Ukraina, kuri rimtų problemų, susijusių su korupcija, turėjo dar prieš Rusijos invaziją 2022 metų vasarį, siekdama narystės Europos Sąjungoje ir norėdama nuraminti karinius rėmėjus Vakaruose, pažadėjo sustiprinti kovą su korupcija.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis į valdžią atėjo remdamasis kovos su korupcija darbotvarke. Jis yra atleidęs daug pareigūnų, įskaitant gynybos ministrą dėl korupcijos skandalų kariuomenėje.


Šiame straipsnyje: Ukrainakorupcijaviceministras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių