50 dolerių Ukrainai paaukojusiai rusei gręsia kalėjimas iki gyvos galvos

  • Teksto dydis:

Rusijos Jekaterinburgo mieste už valstybės išdavystę ketvirtadienį buvo teisiama dvigubą JAV ir Rusijos pilietybę turinti moteris, kaltinama paaukojusi apie 50 JAV dolerių (eurų) Ukrainą remiančiai labdaros organizacijai, pranešė regioninis teismas.

Los Andžele gyvenančią ir dirbančią 32-ejų metų baleriną Kseniją Kareliną sausio pabaigoje Jekaterinburge sulaikė policija. Moteris buvo atvykusi aplankyti savo šeimos Rusijoje.

Prokurorai K. Kareliną kaltina „aktyviai pervedinėjus lėšas Ukrainos organizacijai, kurias Ukrainos ginkluotosios pajėgos vėliau panaudojo taktiniams vaistams, įrangai, ginklams ir šaudmenims įsigyti“.

JAV žiniasklaida pranešė, kad 2022-ųjų vasarį, netrukus po to, kai Rusija pradėjo invaziją į Ukrainą, K. Karelina paaukojo apie 50 JAV dolerių Niujorke įsikūrusiai Ukrainos labdaros organizacijai.

Jei bus pripažinta kalta, K. Karelinai grės įkalinimas iki gyvos galvos.

Teismas bylą nagrinėjo už uždarų durų, kaip įprasta valstybės išdavystės bylose, o kitą posėdį paskyrė rugpjūčio 7 dieną.

K. Karelinos partneris viešai pateikė peticiją dėl jos paleidimo.

Vašingtonas kaltina Maskvą, kad ji sulaiko JAV piliečius pagal nepagrįstus kaltinimus, norėdama juos panaudoti kaip derybinį kozirį siekiant užsienyje nuteistų rusų paleidimo.

Tarp kitų Rusijoje sulaikytų JAV piliečių yra žurnalistai Evansa Gershkovichas ir Alsu Kurmasheva, taip pat buvęs JAV jūrų pėstininkas Paulas Whelanas.

Trečiadienį Rusijos Tolimuosiuose Rytuose esančio Vladivostoko teismas trejiems metams ir devyniems mėnesiams kalėti nuteisė JAV karį Gordoną Blacką, pripažinęs jį kaltu dėl grasinimo nužudyti savo merginą ir vagystės iš jos.


Šiame straipsnyje: RusijateismasKsenija Karelinakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių