Gaisras nusiaubė senovinius griuvėsius vakarų Turkijoje

Trečiadienį Turkijos ugniagesiai Egėjo jūros pakrantėje kovojo su didžiuliu gaisru, nusiaubusiu senovinio Aso uostamiesčio griuvėsius netoli Dardanelų sąsiaurio, pranešė vietos pareigūnas.

„Sudegė 90 proc. istorinės Aso vietovės“, – opoziciją remiančiai televizijai „Halk TV“ sakė vietos meras.

Asas buvo senovinis uostamiestis, įkurtas VIII a. prieš mūsų erą Turkijos Kanakalės provincijos pietuose prie Dardanelų sąsiaurio.

Pranešimų apie sužeistuosius iš karto nebuvo. Gaisrą gesino „šeši sraigtasparniai, du lėktuvai ir 30–40 gaisrinių mašinų“, sakė meras. Jo žodžiais, ugniagesių komanda „visiškai apsupo“ netoliese esantį Behramo miestą, policija evakavo dalį gyventojų, lėktuvai ir sraigtasparniai liejo vandenį, kad užgesintų gretimuose brūzgynuose siautėjusį gaisrą. Pareigūnai mano, kad greičiausiai gaisrą sukėlė neužgesinta cigaretės nuorūka arba pakelėje išmestas stiklinis butelis.

Asas, esantis maždaug už 85 km į pietus nuo Kanakalės miesto, populiarios turistų lankomos vietos, traukė filosofus ir mokslininkus, įskaitant Aristotelį, rašoma Turkijos kultūros ir turizmo ministerijos svetainėje. Viena iš įspūdingiausių vietų yra Atėnės šventykla, viena seniausių Anatolijos dorėniškų šventyklų. Vėliau romėnai ten pastatė nuostabų teatrą, kuriame tilpo 4000 žiūrovų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Mūsų kvailiai sugeba ne tik gaisrą, bet ir karą sukelti. Arba ukrainiečiais apsimesti, kaip Kauno Diena...

Komentarijus

Komentarijus portretas
Stovėjo tūkstančius metų kol nesusidūrė su mūsų civilizacija. Reikia būti labai gabiems kad akmenis sudeginti, ne bet kas sugebėtų.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių