Vokietijos teismas paskelbė nuosprendį dronų dalis į Rusiją tiekusiems asmenims

  • Teksto dydis:

Vokietijos Štutgarto miesto teismas trečiadienį buvusiam verslininkui iš pietvakarinio Saro krašto skyrė šešerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę už tai, kad šis neteisėtai į Rusiją tiekė nepilotuojamų orlaivių dalis.

Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas nustatė, kad prekės buvo karinės paskirties. Kitai bendraatsakovei iš Badeno-Viurtembergo už tai, kad padėjo jam nusikalsti, skirta 21 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, bausmės vykdymą atidedant.

Aukštesniosios instancijos regiono teismas nuosprendį priėmė federalinės prokuratūros prašymu.

Teismo teigimu, abu kaltinamieji turi Vokietijos ir Rusijos pilietybę.

Kaltinamųjų klientas Rusijoje užsiima karinės technikos ir priedų gamyba, nurodė teismas. Teigiama, kad jo gaminamos produkcijos asortimente yra ir dronai „Orlan-10“, kuriuos rusų kariai naudoja Ukrainoje.

Pranešama, kad neteisėtai tiektų dalių vertė siekia maždaug 875 000 eurų.

Teismo pirmininko teigimu, tiektos elektros dalys yra dažnai naudojamos šios rūšies dronų gamyboje ir joms yra taikomos Europos Sąjungos Rusijai nustatyto embargo sąlygos.

Kai kurios iš šių dalių, pavyzdžiui, konverteriai, stiprintuvai ir tranzistoriai, buvo įsigytos Vokietijoje. Po to buvo nurodoma melaginga informacija apie gavėjus, sukuriant įspūdį, kad dalys liks Vokietijoje.

Tačiau prekės buvo tiekiamos vienai Sankt Peterburgo bendrovei ir į kitas vietas, nurodoma kaltinamajame akte.

Po to, kai 2022 m. vasarį Ukrainoje prasidėjo plataus masto rusų invazija, ES dar labiau sugriežtino savo sankcijas. Tačiau, teismo teigimu, vyras ir moteris savo verslo modelį pritaikė taip, kad per Turkiją, Kiniją ar Jungtinius Arabų Emyratus galėtų tiekti dalis Rusijai.


Šiame straipsnyje: vokietijaRusijasankcijosdronai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurga

Jurga portretas
parazitai,

> RICHARD - ilgai kurei savo mešla ?

> RICHARD - ilgai kurei savo mešla ? portretas
Tu esi nuskriaustas gyvenimo Gaidys !

RICHARD

RICHARD portretas
sakiau ir sakysiu,,kiekvienas burliokas yra vakaru priesas...kaimyno kacapo,30 metu parazituojancio vokietijoj,,nei valandos nedirbusio,,,klausiu karo pradzioj kodel jis laiko atidarytus langus ,ir balkono duris,,sako jis man,,,taip as padedu musu mylimam putinui,,kad fasistai kuo daugiau duju pirktu,,,tas siuksle nezino net kas yra mokesciai,o is tsrs ju beveik 10 milijonu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių