Vokiečiai skuba gerinti gynybą: šalis jau daugelį metų yra branduolinių Rusijos raketų zonoje

Vokietijos finansų ministras ir verslo interesams atstovaujančios „Laisvosios demokratinės partijos“ (FDP) lyderis Christianas Lindneris stojo ginti planus Vokietijoje dislokuoti tolimojo nuotolio JAV raketas.

„Vokietija jau daugelį metų yra branduolinių Rusijos raketų veikimo zonoje. Todėl mums labai svarbu sukurti atgrasymo balansą“, – sekmadienį publikuotuose komentaruose Ch. Lindenas sakė žiniasklaidos kanalui „Funke“.

Pertraukoje tarp liepą įvykusio NATO viršūnių susitikimo renginių Berlynas ir Vašingtonas paskelbė, kad nuo 2026 m. Vokietijoje bus dislokuojamos JAV sparnuotosios raketos „Tomahawk“, galinčios pasiekti giliai Rusijos teritorijoje esančius taikinius, taip pat zenitinės raketos „SM-6“ ir naujo modelio ultragarsiniai ginklai.

Toks sprendimas kai kuriuos oficialius Berlyno asmenis užklupo netikėtai.

Keletas partijų, tarp jų – paties Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo centro kairės socialdemokratai, sukritikavo šiuos planus ir pareikalavo juos pirma aptarti parlamente.

Nepaisant lapkritį įvyksiančių JAV prezidento rinkimų baigties, Ch. Lindeno teigimu, Berlyno diplomatai Jungtinėms Valstijoms turėtų skirti daugiausiai dėmesio.

„Nesitaikstysiu su tuo, kad transatlantinė partnerystė silpsta, – sakė jis. – Net jei su partneriais bus sunku susitarti, mes turėsime dėti visas pastangas, siekdami įtikinti JAV, kad palaikyti santykius su Europa yra jų pačių interesais.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bišky

Bišky portretas
Prabudo hansai, o tai ruskei vėl į Berlyną žada atsivilkt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių