JAV nori sužinoti Ukrainos tikslus dėl įsiveržimo į Rusiją

  • Teksto dydis:

Baltieji rūmai trečiadienį pranešė, kad susisiekė su pagrindine JAV sąjungininke Ukraina, kad sužinotų daugiau apie vieno iš rimčiausių Kyjivo įsiveržimų per sieną į Rusijos teritoriją, tikslus.

„Ketiname susisiekti su Ukrainos kariškiais, kad sužinotume daugiau apie jų tikslus“, – žurnalistams sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre (Karin Žan-Pjer), paklausta apie operaciją.

Vašingtonas pritarė „sveiku protu suvokiamiems“ Ukrainos veiksmams, kuriais siekiama sustabdyti Rusijos pajėgų atakas, pridūrė K. Jeanas-Pierre.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) gegužę leido Ukrainai naudoti amerikiečių tiekiamus ginklus smūgiams į taikinius Rusijoje, tačiau tik netoli Charkivo.

Tačiau Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby (Džonas Kerbis) atskirai sakė, kad JAV politika, kuria neskatinami platesnio masto smūgiai ar išpuoliai Rusijoje, nesikeičia.

Tūkstančiai civilių gyventojų abiejose sienos pusėse buvo evakuoti dėl antrą dieną tebesitęsiančio Ukrainos įsiveržimo į Rusijos Kursko sritį.

JAV Valstybės departamento atstovas Matthew Milleris (Metjus Mileris) teigė nemanantis, kad Maskva turi teisę smerkti Ukrainos išpuolį.

„Mačiau Rusijos vyriausybės pareiškimus. Šiek tiek juokinga, kai jie tai vadina provokacija, nes tai Rusija pažeidė Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenitetą“, – spaudos konferencijoje pareiškė jis. 


Šiame straipsnyje: JAVkaras UkrainojeRusijaįsiveržimas į Rusijąkaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių