Vengrijos URM: atsisakydamos atvykti pas mus Baltijos šalys demonstruoja blogą skonį

  • Teksto dydis:

Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto pareiškė, kad Baltijos šalys demonstruoja blogą skonį atsisakydamos aukštu lygiu dalyvauti artėjančiuose susitikimuose jo šalyje, susijusiuose su Budapešto pirmininkavimu Europos Sąjungai.

„Manau, kad jie turi blogą skonį, nes būti Vengrijoje yra smagu ir džiugu, – trečiadienį interviu valstybinei rusų naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė P. Szijjarto. – Taigi jie turėtų atvykti pasimėgauti, bet jei jie nenori atvykti, ką mes galime padaryti?“.

Naujienų agentūra BNS ir kitos žiniasklaidos priemonės anksčiau liepą pranešė, kad Estija, Latvija, Lietuva, Švedija, Suomija ir Lenkija nusprendė nedalyvauti neoficialiuose susitikimuose Vengrijoje ministrų lygiu.

Taip šalys sureagavo į vengrų ministro pirmininko Viktoro Orbano neseniai įvykusį vizitą į Rusiją, kur jis susitiko su prezidentu Vladimiru Putinu.

Formaliuose ES Tarybos posėdžiuose, kurie, nepaisant pirmininkaujančios šalies, vyksta Briuselyje, iš Lietuvos toliau dalyvaus ministrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia žmonėms paaiškinti

reikia žmonėms paaiškinti portretas
kad šiuo metu mūsų šalį valdo neygalūs idiotai

Senelis

Senelis portretas
Žmogus? turi savo nuomone, bet mes irgi turim savo nuomone

patarimas

patarimas portretas
Nekreipkit dėmesio į tas Pabaltijo žiurkes. Jos prašyte prašosi Ukrainos likimo. Jos jį ir gaus.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių