Varšuva: tūkstančiai Lenkijoje gyvenančių ukrainiečių užsiregistravo į savanorių brigadą

  • Teksto dydis:

Keli tūkstančiai Lenkijoje gyvenančių ukrainiečių, vyriausybės Varšuvoje duomenimis, užsiregistravo į planuojamą savanorių brigadą. „Daugelis jų iš tikrųjų nori tarnauti ir padėti savo tautiečiams fronte, tačiau jie sako: nenorime būti siunčiami į kovą be tinkamo pasirengimo ir įrangos“, – NATO viršūnių susitikimo Vašingtone kuluaruose klabėjo Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis.

Lenkija, anot jo, apmokys ir aprūpins savanorius, kad jie galėtų kariauti Ukrainoje. Kai bus pakeisti fronte, jie esą turės teisę vėl grįžti į Lenkiją. „Jei taip elgtųsi visos Europos šalys, Ukraina turėtų ne vieną brigadą“, – sakė R. Sikorskis.

Planuojamas „ukrainiečių legiono“ apmokymas Lenkijoje yra dalis saugumo susitarimo, kurį pirmadienį pasirašė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Lenkijos vyriausybės vadovas Donaldas Tuskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cia

Cia portretas
Man atrodo akiu dumimas.... Lenkai Sus savo brigada prisidengdami ukrais..... Ir tikrai juokinga kad pabeges ukras is savo tevynes Nuo Karo nori grysti kariauti... Tegul Zelenskis savo vaikus suncia I Kara... KO slepia juos anglijoi..... Tegul parodo tautai koks jis patrijotas... O NE bapkes kalti is Karo ir vilas pirkti is karaliskos seimos anglijoja.... Toks supuves slikstyne.........

Ar tikrai? Nebus kaip su Kijevo Dinamo

Ar tikrai? Nebus kaip su Kijevo Dinamo portretas
futbolininku piaru?

Nera logikos

Nera logikos portretas
Ukrai bego is salies uz kysius per visas pasienio skyles kad dabar savo noruneiti mesos patranka buti? Kazkas cia nesirisa. Kas norejo arba kas negalejo atsimazint senai fronte ir didziaja dalis jau po velena. O kas pabego tai gryzt zada nebent kai viskas baigsis
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių