Izraelio premjeras smerkia TTT sprendimą, vadina jį melo sprendimu

  • Teksto dydis:

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pareiškė, kad Tarptautinis Teisingumo Teismas (TTT) priėmė „melo sprendimą“, Izraelio vykdomą palestiniečių teritorijų okupaciją penktadienį pripažinęs neteisėta.

„Žydų tauta nėra okupantai savo žemėje – nei mūsų amžinojoje sostinėje Jeruzalėje, nei mūsų protėvių pavelde Judėjoje ir Samarijoje (okupuotame Vakarų Krante)“, – rašoma B. Netanyahu pareiškime.

„Joks melo sprendimas Hagoje neiškreipia šios istorinės tiesos, ir panašiai negalima ginčyti Izraelio gyvenviečių visose mūsų tėvynės dalyse teisėtumo“, – pridūrė jis.

Jungtinių Tautų teismas penktadienį pareiškė, kad dešimtmečius trunkanti Izraelio okupacija palestiniečių teritorijose yra neteisėta ir turi būti kuo greičiau nutraukta.

JT Generalinė Asamblėja 2022 metų pabaigoje paprašė Tarptautinio Teisingumo Teismo (TTT) pateikti „patariamąją nuomonę“ dėl „teisinių pasekmių, kylančių dėl Izraelio politikos ir praktikos okupuotoje palestiniečių teritorijoje, įskaitant Rytų Jeruzalę“.

„Teismas nustatė, kad besitęsiantis Izraelio buvimas palestiniečių teritorijose yra neteisėtas“, – sakė TTT pirmininkaujantis teisėjas Nawafas Salamas (Navafas Salamas).

„Izraelis turi kuo greičiau nutraukti okupaciją“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Įsisiautėjo naciai - laukia Hagos tribunolas ir kartuvės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių