Pareigūnai: JAV išsiųs naują 225 mln. dolerių vertės karinės pagalbos Ukrainai paketą

  • Teksto dydis:

JAV pareigūnai ketvirtadienį pranešė, kad Vašingtonas atsiųs Ukrainai apie 225 mln. dolerių (206,6 mln. eurų) vertės karinės pagalbos paketą, į kurį įeina ir amunicija, kurią Kyjivo pajėgos galėtų naudoti smogdamos taikiniams Rusijoje ir gindamos Charkivo miestą nuo smarkaus rusų puolimo.

Su anonimiškumo sąlyga kalbėję pareigūnai teigė, kad pagalbą sudaro HIMARS šaudmenys, taip pat minosvaidžių sistemos ir įvairūs artilerijos sviediniai.

Pagal naują JAV direktyvą Ukraina gali naudoti tokius ginklus smogti Rusijos teritorijoje, jei Maskvos pajėgos puola ar ruošiasi pulti.

Tačiau, pasak amerikiečių pareigūnų, tai nekeičia JAV politikos, pagal kurią Ukrainai nurodoma nenaudoti Amerikos suteiktų ATACMS arba ilgojo nuotolio raketų ir kitos amunicijos puolamiesiems smūgiams Rusijoje.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), ketvirtadienį sakydamas kalbą Normandijoje, Prancūzijoje, esančiose amerikiečių kapinėse, minint 80-ąsias vadinamosios D dienos metines, pažadėjo, kad JAV nesitrauks nuo Ukrainos gynybos ir neleis Rusijai kelti grėsmės didesnei Europos daliai. Pasak jo, tai reikštų, kad JAV pamiršo, „kas įvyko čia, šiuose šventuose paplūdimiuose“.

Tikimasi, kad J. Bidenas penktadienį Paryžiuje susitiks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeJAVparama Ukrainaikarinė pagalba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių