D. Kuleba: derybos dėl Ukrainos stojimo į ES prasidės antradienį

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pirmadienį pareiškė, kad derybos dėl jo šalies stojimo į Europos Sąjungą prasidės jau antradienį.

Socialiniame tinkle „X“ jis parašė, kad bloko diplomatijos vadovo Josepo Borrellio (Žozepo Borelio) kvietimu kreipėsi į ES Užsienio reikalų tarybą.

„Padėkojau 27 ES valstybėms narėms už tai, kad patvirtino derybų dėl Ukrainos ir Moldovos programą. Rytoj prasidės mūsų stojimo į ES derybos“, – rašė D. Kuleba.

Jis taip pat sakė pabrėžęs ES 14-ojo sankcijų paketo svarbą toliau spaudžiant Rusijos ekonomiką, ir palankiai įvertino naujausius ES veiksmus, kuriais siekiama įšaldytą Rusijos turtą panaudoti Ukrainos naudai.

D. Kuleba atkreipė dėmesį ir į tai, kad reikia paspartinti karinės pagalbos, ypač oro gynybos įrangos, teikimą su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai.

Išvakarėse Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo „Telegram“ kanale taip pat pranešė, kad derybos dėl stojimo į ES prasidės netrukus.

„Mes ruošiamės naujam rezultatui santykiuose su ES. ES jau patvirtino derybų su Ukraina pagrindus, o birželio 25 dieną tikimės realios derybų pradžios – Ukrainos vyriausybės delegacija būtent šiuo tikslu atvyks į Briuselį“, – rašė jis.

Ukraina paraišką įstoti į ES pateikė netrukus po to, kai 2022-ųjų vasarį Rusija pradėjo plataus masto invaziją. Visgi derybų ir reikalingų reformų procesas greičiausiai truks ne vienerius metus, kol galiausiai Ukraina taps ES nare.


Šiame straipsnyje: Dmytro KulebaUkrainakaras UkrainojeUkrainos stojimas į Europos Sąjungą

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių