NATO patvirtino, kad Ukraina turi teisę atakuoti karinius taikinius Rusijoje

  • Teksto dydis:

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė, kad palaiko Ukrainos smūgius kariniams taikiniams Rusijoje.

Jis apie tai prakalbo per interviu televizijos maratonui „Bendrosios naujienos“, praneša naujienų agentūra „Ukrinform“, remdamasi portalu „ArmijaInform“.

J. Stoltenbergas sakė, kad tarptautiniai teisės aktai aiškiai apibrėžia Ukrainos teisę atakuoti teisėtus karinius taikinius Rusijoje. Kadangi tai karas, kurį Rusija pradėjo prieš Ukrainą, Ukraina turi teisę gintis, o tai apima smūgius šalies agresorės teritorijoje, pažymėjo NATO vadovas.

Jis nurodė, kad skirtingos Aljanso šalys įvedė skirtingus apribojimus, susijusius su Ukrainai perduotų ginklų naudojimu, kitos valstybės nenustatė jokių suvaržymų, o kai kurios pasiūlė pritaikyti tik tam tikrus ribojimus.

J. Stoltenbergas tvirtino, kad dabar kai kurios sąjungininkės švelnina apribojimus, be kita ko, dėl karo veiksmų, kuriuos Rusija bando vykdyti arba jau vykdo Charkivo srityje.

Jis aiškino, kad per besitęsiančias kovas Ukrainos pajėgos rengė smūgius prieš Rusijos taikinius, esančius Ukrainos teritorijoje už įprastinės fronto linijos.

Tačiau kalbant apie Charkivo sritį, fronto linija ir Rusijos siena beveik sutampa, todėl negalima tikėtis, kad Ukraina nepuls taikinių, esančių kitoje fronto pusėje. J. Stoltenbergas sakė palankiai vertinantis sprendimus, kuriuos priėmė NATO sąjungininkės, sudariusios galimybę plačiau panaudoti ginklus smogiant tokiems taikiniams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zmogus

zmogus portretas
teisingas sprendymas ,-smokti visai rusijos tertoriei ir maskvai kad pajustu kaip zusta nieko nekalti vaikai ir zmones
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių