Milijono verta karvė pateko į Gineso rekordų knygą: padės užkariauti pasaulinę jautienos rinką?

Pagal Gineso rekordų knygą, brangiausia kada nors aukcione parduota karvė yra iš Brazilijos. Ji kainavo daugiau kaip 4 mln. dolerių. Ši indiškos mėsinės veislės karvė tokia brangi, kad turi kelis savininkus, kuriems svarbiau ne pati karvė, o jos genetinė medžiaga – būsimi veršeliai ir kiaušialąstės.

Įspūdingo dydžio gyvulys sveria toną ir šimtą kilogramų – maždaug du kartus daugiau nei įprastinė tokios veislės karvė. Būtent tokie galvijai, brazilų nuomone, padės jiems užkariauti pasaulinę jautienos rinką.  

„Manau, kad ji daug prisidėjo prie genetinio tobulinimo, kurio visi siekia. Ateityje tikrai turėsime geresnės kokybės mėsos bei gyvulių, kurių skerdenos išeiga bus didesnė, nes dirbame su elitiniais galvijais“, – teigė 33 proc. karvės bendraturtis Ney Pereira. 

Be abejo, kad užaugtų tokia didelė indiškos Neloro veislės karvė, jai reikia papildomų pašarų, bet jos palikuonys turėtų gerai jaustis ir ganyklose.

Brazilijoje ganosi 230 mln. karvių ir jaučių – daugiau nei šalyje yra gyventojų. Tačiau genetinė jų kokybė yra labai svarbi. 

„Apibendrinant galėčiau pasakyti, kad tai karvė, kurioje dera veislinis grožis, reprodukcinės galimybės ir šiuolaikinė genealogija. Visa tai – viename gyvūne“, – tikino veterinarijos gydytojas Cleiton Borges. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vien šios karvės kiaušialąstės gali kainuoti šimtus tūkstančių dolerių, nes jas galima įsodinti kitoms karvėms ir taip gauti daug aukščiausios kokybės veršelių. 

„Ji negali apsiriboti tik Brazilija. Jei ji yra geriausia pasaulyje, ne tik dėl jos kainos, privalome dalytis ja po visą pasaulį. O komercinis būdas tai padaryti – eksportuoti jos genetinę medžiagą. Ketiname eiti šuo keliu“, – kalbėjo karvės bendraturtis. 

Brazilija jau tapo didžiausia jautienos eksportuotoja pasaulyje, daugiausiai bendradarbiaudama su Kinija. Kita vertus, jautienos gamyba laikoma pačia taršiausia žemės ūkio šaka dėl gausybės į atmosferą išmetamo anglies dvideginio, metano bei dėl miškų kirtimo, kad gyvuliai turėtų kur ganytis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių