Lenkijos prezidentas A. Duda nepasirašys abortų dekriminalizavimo įstatymo

  • Teksto dydis:

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda paskelbė, kad nepasirašys įstatymo projekto dėl dalinio abortų iki dvyliktos nėštumo savaitės depenalizavimo ir dekriminalizavimo.

Šis įstatymo projektas Lenkijos parlamento žemuosiuose rūmuose – Seime – bus svarstomas šią savaitę.

Kalbėdamas transliuotojui TVN24, šiuo metu Vašingtone NATO viršūnių susitikime dalyvaujantis A. Duda sakė, kad moterys nebus baudžiamos už tai, kad pasidarė abortą, ir pabrėžė, kad „moteris čia yra ypatingoje padėtyje“.

Jis pridūrė, kad asmenų, neteisėtai padedančių atlikti abortą, baudimas „yra visiškai kitas klausimas“.

Buvusi valdančioji dešiniųjų partija „Teisė ir teisingumas“ (PiS), kuri aštuonerius metus vadovavo šaliai, kol praėjusį spalį per rinkimus prarado valdžią, sugriežtino Lenkijos abortų taisykles ir 2020-aisiais šią procedūrą beveik visiškai uždraudė.

Abortus šalyje leista daryti tik išprievartavimo ar incesto atvejais arba jei moters gyvybei gresia pavojus.

Naujai suformuota Lenkijos koalicinė vyriausybė nori atšaukti Konstitucinio Tribunolo (TK), sudaryto daugiausia iš PiS paskirtų teisėjų, 2020 metų nutartimi įvestus pakeitimus, lėmusius beveik visišką abortų draudimą.

Pagal ankstesnes taisykles, kurios dažnai buvo vadinamos „kompromisu dėl abortų“ ir kurios buvo pakeistos po 2020 metų spalį priimto TK sprendimo, abortą atlikti taip pat buvo leidžiama, jei vaisius buvo negrįžtamai pažeistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cypiate dėl nušauto persenusio šuns!

Cypiate dėl nušauto persenusio šuns! portretas
O čia žudote žmonių vaikus ir nematote problemos? Taigi, kruškitės taip kad nepastotumėte, nebūkite padlos žudikai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių