Lenkija nepriimtinu vadina Vokietijos sprendimą sugriežtinti sienų kontrolę

  • Teksto dydis:

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas antradienį nepriimtinu pavadino kaimyninės Vokietijos sprendimą sugriežtinti sienų kontrolę siekiant pažaboti nelegalią migraciją.

„Artimiausiomis valandomis kreipsimės į kitas šalis, kurias paveikė Berlyno sprendimai, dėl skubių konsultacijų (...) Tokie veiksmai Lenkijos požiūriu yra nepriimtini“, – sakė jis per televizijos transliuotą renginį Varšuvoje.

Vokietijos vyriausybės šaltinis išvakarėse sakė, kad šalis laikinąsias kontrolės priemones įves visuose savo pasienio punktuose.

Šiuo sprendimu taip pat siekiama „apsaugoti vidaus saugumą nuo dabartinių islamistų terorizmo ir tarpvalstybinio nusikalstamumo keliamų grėsmių“, teigė šaltinis.

Jis nurodė, kad Vokietija ne tik išplės kontrolę, bet ir sieks palengvinti neteisėtų migrantų apgręžimą pasienyje.

Kanclerio Olafo Scholzo vyriausybė po kelių įtariamų islamistų išpuolių susiduria su didėjančiu spaudimu mažinti migrantų skaičių ir kovoti su ekstremistais.

Praėjusį mėnesį vakariniame Zolingeno mieste peiliu buvo nužudyti trys žmonės, o įtariamasis, kaip manoma, buvo susijęs su grupuote „Islamo valstybė“ (IS).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Būtina sienų kontrolė, kad visokie brudai, nusikaltėliai ir ypač alachiniai teroristai nelegalai negalėtų laisvai judėti. Tuskas iškrypėlių islamistų velnių statytinis, tik ir trokšta Europos islamizacijos ir užgrobimo.

Europa

Europa portretas
Nesugeba savo sienų apginti, mažesnės piskitės pačios kol iki mūsų nedaeis, tai negarbinga ir nesąžininga
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių