ES oro bendrovėms rekomenduoja vengti Libano ir Izraelio oro erdvės

  • Teksto dydis:

Oro bendrovės ateinantį mėnesį turėtų vengti Libano ir Izraelio oro erdvės, padidėjus oro ir raketų smūgių tarp Izraelio ir „Hezbollah“ intensyvumui, šeštadienį pareiškė Europos Sąjunga (ES).

Europos Komisija ir Europos Sąjungos aviacijos saugos agentūra (EASA) pareiškime įspėjo apie „bendrą oro smūgių suintensyvėjimą ir saugumo padėties pablogėjimą“.

Komisija ir EASA paskelbė oficialią rekomendaciją „neskraidyti Libano ir Izraelio oro erdvėse visais skrydžių lygiais“.

Konfliktų zonų informacinis biuletenis (CZIB), kuris laikinai galioja iki spalio 31 dienos, „gali būti peržiūrėtas anksčiau ir pakoreguotas arba atšauktas“, priduriama pareiškime.

„EASA toliau atidžiai stebės padėtį, kad įvertintų, ar ES orlaivių operatoriams dėl kintančios grėsmės kylanti rizika didėja, ar mažėja“, – pažymėjo agentūra.

Izraelio penktadienį surengtas pietinių Beiruto priemiesčių bombardavimas buvo intensyviausias nuo paskutinio žydų valstybės karo su „Hezbollah“ 2006 metais laikų.

Izraelio kariuomenė pareiškė, kad per vieną iš oro antskrydžių nukovė „Hezbollah“ lyderį Hassaną Nasrallah (Hasaną Nasralą), o Irano remiama grupuotė pranešė paleidusi raketų į vieną kibucą ir karinius taikinius šiaurės Izraelyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių