Kinija: G-7 pareiškime pilna arogancijos, prietarų ir melo

  • Teksto dydis:

Pekinas pirmadienį atkirto Didžiajam septynetui (G-7), savo viršūnių susitikimo baigiamajame pareiškime nusitaikiusiam į Kiniją.

„G-7 viršūnių susitikimo pareiškime vėl manipuliuojama su Kinija susijusiais klausimais, šmeižiama ir puolama Kinija, perfrazuojamos faktinio ir teisinio pagrindo, jokio moralinio pateisinimo neturinčios klišės, [jame] pilna arogancijos, prietarų ir melo“, – eilinėje spaudos konferencijoje pareiškė kinų Užsienio reikalų ministerijos atstovas Lin Jianas (Lin Dzianas).

Taip Kinija atsakė į G-7 lyderių perspėjimą Pekinui nebesiųsti ginklų komponentų Rusijai.

Praėjusią savaitę Italijoje vykusiame G-7 viršūnių susitikime daug dėmesio buvo skiriama pašlijusiems prekybos santykiams su Pekinu, taip pat įtampai dėl Ukrainos ir Pietų Kinijos jūros.

Aukščiausiojo lygio susitikimo pabaigoje paskelbtame pareiškime teigiama, kad Kinija siunčia į Rusiją dvejopo naudojimo medžiagas, padedančias Maskvai kariauti Ukrainoje.

G-7 pareiškime, kuriame vartojamos griežtesnės formuluotės nei praėjusių metų viršūnių susitikime, taip pat kritikuojama Kinijos vykdoma „militarizacija, prievartinė ir bauginama veikla“ Pietų Kinijos jūroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> TAU - Duskit. Esi Gaidys - Vaflystas

> TAU - Duskit. Esi Gaidys - Vaflystas portretas
`

Vargšeliai?

Vargšeliai? portretas
Jo jo pandos ir ugresyvi politika

Duskit

Duskit portretas
Čiurkos išsigimėliai . Ne " pingui " kalbėt apie melą . Dusit kartu su burliokais avinai .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių